Tämän ohjeen sisältö on päivitetty lokakuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Vuodenvaihteen 2016-17 muutokset

  • Ilmoitusmenettely muuttui korjaavasta korvattavaksi, eli 1.1.2017 jälkeen uusi kausiveroilmoitus korvaa kokonaan edellisen ilmoituksen.
  • Kausiverosovellus käsitteli ALV- ja TAS-ilmoitukset erikseen 1.1.2019. saakka. Sovellus lähetti molemmista verottajalle tiedot vain siitä ilmoituksesta, jossa on muutoksia. Molempien ilmoitusten tiedot (kuten myös Muiden oma-aloitteisten verojen tiedot), kulkivat omissa tietovirroissaan. (1.1.2019 alkaen vain ALV-ilmoitukset ja muut oma-aloitteisten verojen tiedot lähetetään Kausiverosovelluksella.)
  • Muutosilmoituksessa on ilmoitettava myös muutosilmoituksen lähetyksen syy valitsemalla yksi tai useampi syy neljästä eri vaihtoehdosta.
  • Ilmoituskauden Ei ilmoitettavaa -syöttö muuttui yksinkertaisemmaksi. Ilmoituskaudella valitaan pelkästään ”Ei ilmoitettavaa” ja ilmoittamiseen aikaisemmin kuuluneet muut kentät alkukausi, loppukausi sekä vuosikentät on poistettu.
  • Lähetettävässä tietovirrassa rahasummien kaksi desimaalia esitetään pilkkuerotettuna muodossa 124,85.
  • Lähetettävän tiedon mukana ilmoitetaan myös tieto ilmoituksen luoneesta tuotteesta, joka tässä tapauksessa on Visma Fivaldi.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.