Hyvityslasku voidaan kohdistaa avoimeen laskuun Saatavienhallinnassa avaamalla Suoritusten kirjaaminen -välilehti (Myynti > Saatavienhallinta > Suoritusten kirjaaminen -välilehti). Valitse Asiakas-kenttään se asiakas, jonka hyvityslaskun haluat kohdistaa.

Asiakkaan valitsemisen jälkeen Fivaldi näyttää alla Avoimet laskut -listassa kaikki kyseisen asiakkaan laskut. Hyvityslaskujen avoin saldo on negatiivinen.

Tällaisen laskun kohdalla näkyy taulukon oikeassa reunassa Kohdista-painike, joka avaa kohdistamisikkunan.

Hyvityslaskun kohdistuksessa avautuu ikkuna jossa on sekä hyvityslaskun tiedot että lista laskuista, joihin hyvityslasku on mahdollista kohdistaa.

Ikkunan yläosassa näkyy kohdistettavan hyvityslaskun tiedot. Tietoja ovat asiakas, laskunumero, laskun avoin saldo, laskun päivä, laskun eräpäivä ja myyntisaamistili.

Fivaldi listaa tietojen alapuolelle kaikki laskut, joihin hyvityslaskua voidaan kohdistaa.

Taulukosta rajataan pois laskut, joiden avoin saldo on negatiivinen (hyvityslaskut) ja laskut jotka ovat eri valuutassa kuin kohdistettava hyvityslasku. Hyvityslasku voidaan kohdistaa vain yhteen laskuun kerrallaan. Valittuun avoimeen laskuun voidaan kohdistaa korkeintaan kyseisen laskun avoimen saldon suuruinen määrä.

Esimerkiksi jos hyvityslasku on -200 EUR ja valitaan lasku jonka saldo on 198 EUR, kohdistetaan hyvityslaskusta vain 198 EUR kyseiselle laskulle ja hyvityslaskulle jää vielä -2 EUR hyvitystä.

Jos taas hyvityslasku -200 EUR ja valitun laskun avoin saldo on 200 EUR tai enemmän, kohdistetaan koko hyvityslaskun 200 EUR kyseiselle laskulle.

Hyvityslasku voidaan kohdistaa vain yhteen laskuun ja valitun laskun kohdalla näkyy Kohdistetaan-painike. Muilla taulukon laskuilla näkyy Kohdista-painike ja painamalla toisen laskun kohdalla Kohdista-painiketta muuttuu se Kohdistetaan-painikkeeksi. Kun joku lasku on valittu kohdistettavaksi, ikkunan alaosan vihreä Kirjaa suoritus-painike muuttuu aktiiviseksi.

Fivaldi asettaa kyseisen suoritustositteen kirjauspäivän, kauden ja tositenumeron pääsivulla olevien arvojen mukaisesti (Suoritus-osuus). Jos haluat hyvityslaskun kohdistustositteen kirjautuvan esimerkiksi edelliselle kuukaudelle, niin ennen kohdistusta kirjauspäivä pitää olla vaihdettu haluamaksesi.

Peruuta-painike sulkee ikkunan ja peruuttaa kohdistustoiminnon.

Kun olet tyytyväinen kohdistuksen määrityksiin, napsauta Kirjaa suoritus -painiketta kirjataksesi kohdistuksen valittuun laskuun. Tämän jälkeen  ikkuna sulkeutuu ja onnistuneen suoritustositteen tiedot avautuvat sivun ylälaitaan samalla tavalla kuin suorituksen kirjauksessa.