Varmenteen noutaminen

Varmenteen haku aloitetaan menemällä siihen yritykseen, jonka nimissä palvelusopimus on tehty. Seuraavaksi siirrytään Visma Fivaldin Web-puolella Palkat > Asetukset -kohdasta löytyvään Tulorekisterin varmenne -sovellukseen.

Sovellus on näkyvissä vain, jos käyttäjälle on annettu sovellukseen oikeudet palvelunhallinnasta.

Mentäessä sovellukseen yrityksessä, jota ei ole liitetty johonkin varmenteeseen, ohjelma automaattisesti ehdottaa varmenteen luomista.

Varmenteen hakeminen aloitetaan antamalla varmenteelle kuvaus, mahdollinen lisätieto, sekä turvasähköpostilla saatu tunnus ja salasana. Tarkista, että antamasi kuvaus on kielellisesti ja sisällöllisesti oikein, sillä kuvausta ei voi jälkikäteen muuttaa. Yrityksen nimi ja y-tunnus noudetaan automaattisesti yrityksen perustiedoista. Mikäli yrityksen nimi tai y-tunnus puutuvat perustiedoista, annetaan varoitus eikä varmennetta voi noutaa. Varmenteen luonnin voi peruuttaa Peruuta-painikkeella. Varmenteen luonti tapahtuu valitsemalla Luo varmenne.

Visma Fivaldi noutaa luodun varmenteen sekä tallentaa varmenteen Fivaldin palvelimelle. Varmenne on tilassa Odottaa noutoa, kunnes varmenne on onnistuneesti noudettu. Seuraavaan kohtaan eli asiakasyritysten liittämiseen varmenteelle siirrytään vasta kun varmenteen tila on Voimassa.