Alkutoimet palkanlaskennassa

Poissaolorekisteriin syötettyjä poissaolorivejä tuodaan Visma Fivaldi Palkkojen palkanlaskentaan käsiteltäväksi sovellusikkunan Palkanlaskennan (Palkat > Palkanlaskenta) näkymästä Palkanlaskenta-ylävalikon Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko -valinnalla.

Avautuvassa ikkunassa valitun ajanjakson poissaolot nousevat palkkalaskelmalle, kun poissaolon palkkalaji on linkitetty poissaolorekisterin poissaolosyykoodiin Poissaolojen palkkalajit -sovelluksessa. Linkitysten teko on kerrottu ohjeessa Poissaolosyykoodien linkitys tulolajeihin.

Lisäksi palkkalajille on oltava ruksattuna Poissaololaskelmaan-valintaruutu henkilön palkkalajeissa.

Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko

Poissaolojen tuonti ja palkkalaskelmien teko -toiminto käynnistetään palkanlaskennan ylävalikosta. Toiminto tekee samat asiat kuin tavallinen palkkalaskelmien luonti sillä erotuksella, että se hakee käsiteltäväksi myös poissaoloja poissaolorekisteristä. Toimintoon tarvittavat parametrit syötetään toiminnon avaamassa erillisessä ikkunassa.

Ikkunassa täytettävät tiedot:

  • Valitaan henkilöryhmä tai aktiivisena oleva henkilö.
  • Valitaan ajanjakso, jonka aikana alkaneet poissaolot halutaan käsitellä.
    • Vuosiloma-tyyppisissä poissaoloriveissä on mukana tieto, minkä vuoden lomapäiviä käytetään.
  • Valitaan palkkakausi, jolle palkkalaskelma poissaolokäsittelyineen luodaan.

Kun valinnat on tehty, Esikatselu-painikkeella voidaan tarkastella vielä ennen palkkalaskelman tekoa ne poissaolot, jotka ollaan tuomassa palkanlaskentaan käsiteltäväksi.

Tee palkkalaskelmat ja poissaolot -painike käynnistää palkkalaskelmien luonnin halutulle palkkakaudelle.

Jos tässä käsiteltiin henkilöryhmän tai kaikkien palkansaajien poissaoloja, saadaan ennen palkkalaskelmia tulostettua vielä näkymä, jossa näkyvät yrityksen kaikki tällä palkkakaudella käsitellyt poissaolot. Yksittäisen henkilön palkkalaskelmaluonnissa tätä raporttia ei tule.

Palkkalaskelman luonti lukitsee käsitellyt poissaolot, jolloin poissaolorekisterissä poissaoloriveillä voidaan muokata vain käsitellyn poissaolorivin kommenttikenttää eikä poissaoloriviä voi enää poistaa.

Poissaolo voidaan palauttaa käsittelemättömäksi poistamalla palkkalaskelmalta poissaolorivi tai poistamalla koko palkkalaskelma.

Poissaolotietojen lähetys tulorekisteriin

Tulorekisterin suhteen on huomioitava seuraavaa:

  • Poissaolotietojen lähetys Tulorekisteriin on vapaaehtoista.
  • Jos halutaan lähettää poissaolotietoja Visma Fivaldista Tulorekisteriin, on poissaolohin liittyvien Visma Fivaldin palkkalajien oltava linkitettynä Tulorekisterin poissaolosyykoodeihin. Tämä pätee sekä poissaolorekisteristä haettuihin poissaoloihin että palkkalaskelmalle manuaalisesti syötettyihin poissaoloihin.

Jos poissaolorekisteriin tallennetut poissaolot on tuotu Visma Fivaldin palkanlaskentaan käsiteltäväksi, poissaolot  ilmoitetaan automaattisesti Tulorekisteriin, ellei tiedon lähetystä erikseen estetä. Lähetys voidaan estää varmistamalla, että palkkalaskelmalla ruudun alaosan ansaintajaksokentissä ei ole poissaolon alkamis- ja loppumispäiviä, vaan ne ovat tyhjät.

Fivaldin tulorekisteritoteutuksesta saat lisää tietoa tukisivuilta Tulorekisterin ohjeista.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.