Tämän ohjeen sisältö on päivitetty lokakuussa 2017. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Fivaldin EK-tilastoinnin Excel-tiedostoon on mahdollista saada tiedot yleisimpään kenttäjonoyhdistelmään suoraan Fivaldista.

Yleisin kenttäjono

Vuosi;Kuuk;OsastoId;YritysId;VastId;KuntaNro;PKL;Hetu;OmaHeNro;SP;TsAlkPvm;TsKesto;TsMuut;AmmId;AmmSanal;SVTAika;PalkkPer;PrVaatAm;TaulPalk;KkPalkka;LisTAika;LisJakso;LuonEdut;SuorPalk;Ylitun;YliPalk;TulosJaV

Tilastointialat, joissa yhdistelmä on käytössä:

4400 Kauppa, 4773 Apteekkiala, 5111 Flybe Finland, 5220 Huolinta-ala, 5911 Elokuvatuotanto, 5912 Elokuvalaboratoriot, 6200 Tietotekniikka, 6400 Rahoitusala, 6401 Rahoitusala (PALTA), 6492 Finnvera, 6920 Tilitoimistot, 7110 Arkkitehtitoimistojen Liitto, 7200 Tutkimus- ja kehityspalvelut, 7300 Mainostoimistot, 7310 Markkinointiviestintä, 7420 Kuvavalmistamot, 7820 Henkilöstöpalveluala, 7910 Matkatoimistot, 8220 Puhelinpalveluala ja yhteyskeskukset, 8230 Messujen järjestäminen, 8291 Luottotieto- ja perintäala, 8430 Kansaneläkelaitos, 8432 Eläketurvakeskus, 8552 Suomen Tanssioppilaitosten Liitto STOPP, 8553 Autokoulut, 8593 Kielikoulut ja koulutuslaitokset, 8910 Neuvonta-ala ja maaseutuelinkeinot, 8914 Kotieläinjalostusala, 9102 Museot, 9209 Veikkaus Oy, 9312 Urheilujärjestöt, 9491 Kristilliset järjestöt, 9499 Muut järjestöt, 9520 Kodinkoneautomaattien hoito ja huolto, 9691 Muut erityisalat

Tiedustelu koskee kaikkia koko syyskuun yritykseen työsuhteessa olleita toimihenkilöitä ja työntekijöitä, joille on maksettu palkkaa. Tilastoon ilmoitetaan sekä kuukausi- että tuntipalkkaiset toimihenkilöt ja työntekijät, osa-aikaiset ja määräaikaiset sekä harjoittelijat. Tiedot annetaan syyskuun ajalta tehdystä työstä maksetuista palkoista. Tilastointiin huomioidaan työntekijät joiden työsuhde on ollut voimassa 1.9. - 30.9. välisen ajan. Laskentaan huomioidaan ne rivit jossa päiväys tai maksupäivämäärä on syyskuussa.

Käyttäjän toimenpiteet

Jos tämän ohjeen kenttäyhdistelmä sopii käyttäjän tarpeisiin ja käyttäjä haluaa helpottaa EK-raportointiaineiston muodostamista, käyttäjän tulee käydä läpi ohjeessa Kenttien määritykset Fivaldissa esitetyt määritykset ja tarvittaessa tehdä mainitut määritykset.
Kun määritykset ovat kunnossa, voidaan EK palkkatilasto ajaa Excel-tiedostoon Palkanlaskennasta.  Siirrytään Palkanlaskenta | Palkanlaskenta | Ilmoitukset kohtaan ja valitaan EK-palkkatilasto, kuluva palkkavuosi ja painetaan Tulosta valitut. Ohjelma tekee Excel-tiedoston, johon tiedot nousevat Fivaldista. Ainoastaan ”Työaikaan liittyvien lisien jakso” syötetään käsin. Tiedosto lähetetään EK:lle heidän nettisivujen kautta.