Toimitustavat

Jos luot yrityksen malliyrityksen avulla ja malliyritykseen on luotu toimitustapoja, Fivaldi tuo toimitustavat uuteen yritykseen alustuksen yhteydessä. Voit muokata toimitustapoja yrityskohtaisten tarpeiden mukaisesti.

Fivaldi tuo Asetuksissa määritetyn toimitustavan myyntiasiakirjalle, mikäli asiakkaalle ei ole tallennettu muuta toimitustapaa. Fivaldi tuo toimitustavan myyntiasiakirjalle seuraavassa järjestyksessä:

1. Asiakkaalle tallennettu toimitustapa
  2. Yrityksen oletustoimitustapa

Jos oletuksia ei ole määritelty, sinun tulee valita toimitustapa listalta.

Lisää toimitustapa

Aloita uuden toimitustavan perustaminen napsauttamalla Lisää toimitustapa -painiketta. Syötä tarvittavat tiedot toimitustavan kenttiin ja napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi uuden toimitustavan.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista toimitustapa napsauttamalla roskakoria  ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Poisto on estetty, jos kyseinen toimitustapa on tallennettu asiakkaalle Yritysrekisteriin.

Toimitustavan tiedot

Napsauta toimitustavan riviä, niin toimitustavan tiedot avautuvat muokattaviksi. Voit sulkea toimitustavan tiedot napsauttamalla toimitustavan nimen riviä uudestaan.

Koodi

Koodi-kentässä näkyy Fivaldin sisäinen toimitustavan yksilöivä numero. Tieto on pakollinen ja pituus maksimissaan kaksi numeroa (0-99). Kun luot uutta toimitustapaa, Fivaldi tarjoaa pienintä vapaata numeroa, mutta voit muokata numeroa halutessasi. Et voi muokata numeroa enää tallennuksen jälkeen.

Intrastat

Fivaldi Tilaustenkäsittely ja Ostotilaukset tuottavat tietoa Intrastat vienti- ja tuonti-ilmoitus - raportteihin.

Valitse tarvittaessa Intrastat-valintalistalta Tullin Intrastat-raportointiin liittyvä kuljetusmuoto, eli miten raportoitava tavara on siirtynyt.

Raporteilla näytetään kuljetusmuotoa osoittava 1-numeroinen koodi:

1
Merikuljetus
2Rautatiekuljetus
3Maantiekuljetus
4Lentokuljetus
5Postilähetykset
7Kiinteät kuljetuslaitteet
8Sisävesikuljetus
9Itsenäisesti liikkuva

Löydät lisätietoja Fivaldin Intrastat-raportointiin liittyen ohjeesta: Tuotteen tullaustiedot.

Selite

Selite-kentässä näkyy toimitustavan kielikohtainen selite, joka näkyy laskulla.

Esimerkki:

• Laskun kieli suomi = Posti
  • Laskun kieli ruotsi = Post
  • Laskun kieli englanti = By post

Kieli (suomi, englanti, ruotsi)

Sinun on syötettävä Selite vähintään yrityksen kielen mukaiselle kielikoodille. Voit tallentaa selitteet myös kahdella muulla kielellä.

Jos tulostat laskuja kieliversioina, syötä jokaiselle käytössä olevalle toimitustavalle selite jokaiselle käytetylle kielelle. Esimerkiksi, jos laskuttajayrityksen kieli on suomi ja laskutusasiakkaan kieli on englanti, Fivaldi tulostaa asiakkaan laskut englanninkielisinä. Jos asiakkaan kielen mukaista selitettä ei löydy, laskulla näytetään yrityksen kielen mukainen selite.

Selite

Syötä Selite-kenttään haluamasi kielikohtainen selite.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista selite napsauttamalla roskakoripainiketta ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Yrityksen kielellä luotu selite on pakollinen, joten et voi poistaa sitä.

Lisää selite

Napsauta Lisää selite -painiketta lisätäksesi uuden kieliversion selitteelle.

Oletus

Valitse Oletus-kenttään se toimitustapa, jota haluat käyttää oletuksena myyntiasiakirjoilla, mikäli asiakkaalle ei ole valittu asiakaskohtaista toimitustapaa.

Tallenna

Napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi kaikki tekemäsi muutokset.

Peruuta

Napsauta Peruuta-painiketta peruuttaaksesi kaikki muutokset, joita ei ole vielä tallennettu.