Ostolaskukohtaisiin perustietoihin pääsee menemällä Visma Fivaldin sovellusikkunassa näkymään Ostot > Kierrätysryhmät, sitten valitsemalla ylävalikosta Kierrätysryhmät > Ostolaskukohtaiset perustiedot.

Perustiedot-välilehti

Finvoice-laskujen luku

Verkkolaskujen vastaanotto tässä yrityksessä

Mahdollistaa Finvoice-aineiston lukemisen ostolaskujen kierrätykseen Fivaldi-pankkiyhteydeltä tai muusta pankkijärjestelmästä ulkoisena aineistona.

Verkkolaskut ohjautuvat Fivaldi-pankkiyhteydellä noudettaessa automaattisesti ostolaskujen kierrätyksen pääsivulle ”Syötössä”-tilaan oranssilla värillä korostettuna.

Rivit tiliöidään toimittajan tiliöintikoodilla, jos aineistossa ei tiliöintiä

Mikäli toimittajalle on perustettu oletustiliöinti, tiliöi ohjelma myös saapuneen verkkolaskun laskurivit automaattisesti, jos tämä valinta on päällä.

Itellan ostolaskupalvelu

Skannaus- ja e-laskupalvelun tilaustiedot

Toiminnallisuus ei ole enää käytössä. Skannaus- ja elaskupalvelut eivät ole enää tilattavissa.

Finvoice- ja ostolaskupalvelun laskut viedään yrityksen oletuskierrätysryhmään

Valinnalla on mahdollista viedä laskut suoraan käsittelyyn ohittaen kokonaan ”Syötössä”-vaihe. Laskut on mahdollista viedä suoraan käsittelyyn toimittajan tai toimittajan yritysryhmän oletuskierrätysryhmälle, tai jos toimittajakohtaisia määrityksiä ei ole, aina suoraan yrityksen oletuskierrätysryhmälle. Huomioitavia asioita silloin kun halutaan viedä automaattisesti laskut suoraan kiertoon:

”Ei kaikille käsittelijöille” + ”Käsittelee tässä yrityksessä” -parametrit

Vaihetiedoissa on merkattu ketkä ovat mahdollisia käsittelijöitä. Jos on valittu ”Ei kaikille käsittelijöille”, se tarkoittaa käytännössä sitä että kenelläkään ei ole oletuksena käsittelijä-ruksia päällä; ruksi tulee aina vain sille jolla on ”Käsittelee tässä yrityksessä” -valinta päällä. Kun lasku tuodaan suoraan kiertoon, kyseisellä parametrilla ”Käsittelee tässä yrityksessä” ei ole enää merkitystä, suoraan käsittelyyn viety lasku siirtyy käsittelyyn aina askeleen jokaiselle käyttäjälle.

Laskujen selailuruutu

Laskujen tilan oletusrajaus

Valinnalla määritetään ostolaskujen kierrätyksen laskulistan Laskun tila -valinnan oletusarvo.

Näytä laskut alkaen

Kenttään voidaan syöttää päivämäärä, jota vanhempia laskuja ei näytetä ostolaskujen kierrätyksessä.

Kierrätysryhmien maksimisummat

Osiossa voidaan määrittää maksimisumma laskuille, jotka voidaan käsitellä kyseisessä kierrätysryhmässä.

Toimittajatiedot-välilehti

Tällä välilehdellä voidaan määrittää toimittaja- tai yritysryhmäkohtainen oletuskierrätysryhmä.

Oletuskierrätysryhmän tarkistuksen ensisijaisuusjärjestys:

1. Toimittajan oletuskierrätysryhmä

2. Toimittajan yritysryhmän oletuskierrätysryhmä

3. Yrityksen oletuskierrätysryhmä

Laskut viedään aina Toimittajan oletuskierrätysryhmälle, jos sellainen on määritelty.

• Etsi haluttu toimittaja Hae toimittaja -painikkeen kautta, ja valitse toimittajan oletuskierrätysryhmä Kierrätysryhmän nimi -alasvetovalikosta. Tallenna ja poistu ruudulta. Toimittajan oletuskierrätysryhmän poisto tapahtuu ylävalikon Tietue > Poista -toiminnolla.

Jos toimittajalle ei ole määritelty oletuskierrätysryhmää, laskut viedään toissijaisesti toimittajan yritysryhmän oletuskierrätysryhmälle.

• Määrittely kuten yllä, paitsi etsitään yritysryhmä Hae yritysryhmä -painikkeen kautta ja valitaan yritysryhmän oletuskierrätysryhmä Kierrätysryhmän nimi -alasvetovalikosta. Yritysryhmät perustetaan Yritysrekisterin perustiedoissa, ja toimittajalle pitää olla tallennettu ko. yritysryhmä yritysrekisterissä.

Jos toimittajan tai sen yritysryhmän oletuskierrätysryhmää ei löydy, laskut viedään Yrityksen oletuskierrätysryhmälle, mikäli kierrätyksen perustiedoissa on ruksattu ”Oletusryhmä tässä yrityksessä” -parametri ja yrityksen oletuskierrätys-ryhmä on määritelty.