Määrittele tulorekisteriin liittyvät palkanlaskennan perustiedot (sovellusikkuna > Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan perustiedot).

Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin

Aina kun palkkakausi merkitään maksetuksi Visma Fivaldissa, palkkatietoilmoitus lähetetään automaattisesti tulorekisteriin. On kuitenkin tilanteita, joissa palkkakautta ei haluta ilmoittaa tulorekisteriin (esimerkiksi järjestelmän vaihdon yhteydessä tuodaan yhdelle palkkakaudelle alkuvuoden tiedot). Palkanlaskennan perustietoissa on Palkkakaudet-välilehdellä valinta Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin. Kun palkkakaudelle tekee tämän valinnan, palkkakauden tietoja ei lähetetä tulorekisteriin. Palkkakausi ei nouse esikatseluun, mikäli valinta on tehty ennen kuin palkkakaudelle on luotu palkkalaskelmia.

Palkansaajille käytettävä ammattinimikekoodisto 

Tulorekisteriin voidaan ilmoittaa tulonsaajan ammattinimike. Samalla tulonsaajalle voidaan ilmoittaa useita ammattiluokkia ja nimikkeistöjä. Käytössä olevat ammattinimikkeistöt ovat Tilastokeskuksen ammattiluokitus (TK10), Kevan nimikkeistö, Suomen Pankin nimikkeistö ja Trafin nimikkeistö.

Tilastokeskuksen ammattiluokitus TK10:n mukainen ammattiluokka on ilmoitettava aina, kun tulonsaaja on työtapaturmavakuutettu. Kevan, Trafin ja Suomen Pankin nimikkeistöjä käytetään eläkevakuutuksen tarpeisiin. Tällöinkin on annettava myös ”Tilastokeskuksen ammattiluokitus” -koodiston mukaiset arvot työtapaturmavakuutuksen tarpeisiin.

  • Tulonsaajalle on lähes aina annettava Tilastokeskuksen nimikkeistön mukainen ammattiluokan tunniste. TK10 on oltava valittuna aina, JOS ei ole tarvetta valita alla olevia vaihtoehtoja.
    • Tulonsaajalle on aina annettava Trafin nimikkeistön mukainen ammattiluokan tunniste, jos Työeläkelaitoksena on Merimieseläkekassa. Tällöin kenttään valitaan Trafi.
    • Tulonsaajalle on aina annettava Kevan nimikkeistön mukainen ammattiluokan tunniste, jos Työeläkelaitoksena on Keva. Tällöin kenttään valitaan Keva.
    • Tulonsaajalle on aina annettava Suomen Pankin nimikkeistön mukainen ammattiluokan tunniste, jos Työeläkelaitoksena on Suomen Pankki. Tällöin kenttään valitaan Suomen Pankki.

Palkanlaskennan perustiedoissa on Ohjaustiedot-välilehdellä käytetyn ammattinimikekoodiston valinta. Oletusvalinta on Tilastokeskuksen ammattiluokitus TK10:n mukainen ammattiluokka.

Maksajan tyyppi

Normaalitilanteissa Maksajan tyyppi -kenttä jätetään tyhjäksi.

Tulorekisteriin pitää ilmoittaa maksajan tyyppi, jos suorituksen maksajana tai ilmoittajana on julkisyhteisö, kotitalous, ulkomainen työnantaja, tilapäinen työnantaja, valtio, valtion liikelaitos tai erillishallinnollinen valtion laitos, tai erityisjärjestö, tai jos suoritus on ulkomaisen konserniyhtiön maksama. 

Näistä Visma Fivaldi ilmoittaa tulorekisteriin toistaiseksi vain ”Tilapäinen työnantaja” -tiedon. Jos maksajana on jokin muu edellä mainituista, palkkatietoilmoitusta ei voi lähettää Fivaldista. 

Valinta tehdään palkanlaskennan perustiedoissa Ohjaustiedot-välilehdellä. Kun tämä valinta tehdään, näytetään käyttäjälle info teksti: ”Kun Maksajan tyyppi on Tilapäinen työnantaja, eläkejärjestelynumeron on oltava Työeläkelaitoksen tilapäisen työnantajan geneerinen eläkejärjestelynumero. Varmista käytettävä geneerinen eläkejärjestelynumero vakuutusyhtiöstäsi.”

Yhteystiedot 

Tulorekisteriin ilmoitetaan Maksajan yhteyshenkilö, jolta tarvittaessa voidaan pyytää lisätietoja aineistosta tai aineistossa olevien ilmoitusten sisällöstä. Tiedot haetaan palkanlaskennan perustietojen Tulosteiden ohjaustiedot -välilehden Yhteystiedot (ilmoituksiin ja tulosteisiin) -kohdasta. Ilmoitettavat ja täytettävät tiedot ovat nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Tiedot ovat pakollisia.

Tulorekisterin virhelistaus 

Palkanlaskennan perustietoihin Muut-välilehdellä on osio Tulorekisteri. Tulorekisterivirhelistaus kenttään syötettävällä arvolla määritetään, kuinka monta päivää ennen ilmoittamisen eräpäivää mahdolliset puutteet ja virheet näytetään Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Virheilmoitukset-välilehdellä. Välilehden kuvaus on ohjeessa Virheilmoitukset-välilehden toiminnallisuudet. Kentän arvoväli on -9...99, eli voidaan näyttää puutteet ja virheet aikaisintaan 9 päivää ennen eräpäivää. Oletusarvo on -2, eli tiedot näytetään kaksi päivää ennen ilmoittamispäivää.

Palkkatietoilmoituksen lähetysnopeus

Uuden palkkatietoilmoituksen lähettäminen tapahtuu automaattisesti maksetuksi merkinnän jälkeen. Fivaldi lähettää ilmoituksia ajastetusti kymmenen minuutin välein. Kussakin ajossa lähetetään palkkatietoilmoitukset, jotka on merkitty maksetuksi viimeistään tuntia lähetysajankohtaa aikaisemmin. Lähtökohtaisesti tämä on riittävä nopeus ilmoitusten lähettämiselle.

Tarvittaessa palkkatietoilmoituksen lähettäminen heti maksetuksi merkinnän jälkeen ilman odotusaikaa on mahdollista yrityskohtaisella ”Palkkatietoilmoitus lähetetään heti” -valinnalla. Valinta on palkanlaskennan perustietojen Muut -välilehden Tulorekisteri –osiossa. Valinta tulee olla tehtynä ennen maksetuksi merkintää.

Maksajan aliorganisaatiotiedot

Lue ohjeet Maksajan aliorganisaatiotietojen määrittelystä ohjeesta Tulorekisteri - Keva+VaEL-määritykset.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.