Tämä ohje kertoo miten toimia, jos tulorekisteri hylkää yksittäisen ilmoituksen tai ilmoituksia sisältävän aineiston sanoman vastaanotossa. Tällöin lähetyserän tila on ”Aineisto hylätty (muoto)” tai ”Aineisto hylätty (sisältö)”.

Tällöin tulorekisterin kannalta tietoja ei vielä ole ilmoitettu tulorekisteriin, vaikka lähetystä on yritetty. Tässä tilassa olevat ilmoitukset voi lähettää uudelleen tulorekisteriin, kun on ensin korjannut virheet.

1. Mene Lähetyserät-välilehdelle ja tarkista onko eräkohtaista virhettä.
    Tässä esimerkissä on suorituksen maksajalla olematon y-tunnus.

1. Voit mennä Henkilö-välilehdelle ja tarkistaa ilmoituskohtaiset virheet.

1. Korjaa havaitut virheet. Tämän ohjeen esimerkissä korjataan y-tunnus.
  1. Koska koko erä oli epäonnistunut, voit Lähetyserät-välilehdellä napsauttaa rivin lopussa olevaa Lähetä erä uudelleen -painiketta. Saman toimenpiteen voi tehdä Henkilö-välilehdellä henkilöittäin napsauttamalla Lähetä uudelleen -painiketta.
Huom! Erävälilehden Lähetä- ja Mitätöi-painikkeet pyrkii lähettämään/mitätöimään kaikki sen palkkakauden ilmoitukset jotka ovat toimintaa nähden sopivassa tilassa. Kyse ei siis ole tarkalleen niistä ilmoituksista jotka olivat alkuperäisessä erässä vaan koko sen palkkakauden.

Ohjelma kysyy varmistuksen.

Napsauta Uusi valittu lähetyserä -painiketta. Tällöin muodostuu uusi lähetyserä samalle kaudelle.

1. Mene Henkilö-välilehdellä uudelleen lähetylle kaudelle.

Uudelleen lähetettäviksi muodostetut ilmoitukset voi lähettää vasemman alakulman Lähetä uudet / korvaavat ilmoitukset -painikkeella. (Painike on näkyvissä vain, jos näkymässä on jotain lähetettävää.)

Mikäli ilmoituksen tiedot eivät näy näkymän oikealla puolella, kuten yllä olevassa kuvassa, klikkaa oikean reunan Päivitä-kuvaketta. Tarkista tietojen näkyminen kaikista listan ilmoituksista. Ilmoitus ei lähde, mikäli tiedot eivät ole näkyvissä, vaikka ilmoitus näkyisi Lähetä uudet / korvaavat ilmoitukset -painikkeen vihjetekstissä.

1. Kun ilmoitukset näkyvät, napsauta Lähetä uudet / korvaavat ilmoitukset -painiketta, jolloin ilmoitukset lähtevät tulorekisteriin. Onnistuneen tulorekisterin käsittelyn jälkeen ilmoituksen tila on ”Hyväksytty”. Mitätöinti ja siihen liittyvä uuden ilmoituksen lähettäminen on suoritettu onnistuneesti.

Hylätyn palkkatietoilmoituksen poistaminen

Hylättyä ilmoitusta ei tule poistaa tarpeettomasti. Normaalisti hylätty ilmoitus tulee lähettää uudelleen Uusinta –painikkeella. Tarve poistaa hylätty ilmoitus voi tulla esimerkiksi jos muutos olisikin pitänyt tehdä mitätöimällä eikä korvaavalla ilmoituksella.  Koska mitätöinnin voi lähettää vain heti hyväksytyn ilmoituksen perään, pitää ensin poistaa mahdolliset hylkäykset.

Hylätyn ilmoituksen voi poistaa Peruuta ilmoituksen lähetys-painikkeesta napsauttamalla. Ennen hylkäämistä ohjelma kysyy varmistuksen hylkäämiselle.

Painikkeella voi poistaa myös ainoan jäljellä olevan version, jos se on tilassa Lähtemättä tai Hylätty. Tämä voi olla tarpeen mikäli palkkalaskelmaa ei halutakaan ollenkaan ilmoittaa tulorekisteriin, esimerkiksi hyvityslaskelma, josta on vahingossa muodostunut palkkatietoilmoitus tai itse pois hyvitetyn laskelman kohdalla. Tämän ilmoituksen saa tarvittaessa muodostettua uudestaan napsauttamalla palkanlaskennassa Palkkatietoilmoitus -painiketta.