Etukäteisvalmistelut, manuaalinen siirto selaimesta

• Ympäristön pääkäyttäjä tilaa XML-rajapinnan Fivaldin myynnistä  / tilitoimistolta.
  • XML-rajapinnan tilauksen yhteydessä voi tilata asiantuntijan tekemään ympäristöön tarvittavat määrittelyt. Tämä kannattaa mainita tilauksen yhteydessä. Konsultoinnin tilauslomake löytyy myös täältä.
  • Visma avaa sovellukset halutulle käyttäjämäärälle.

Etukäteisvalmistelut, automatisoitu siirto

• Ympäristön pääkäyttäjä tilaa Visma Fivaldin myynnistä / tilitoimistolta XML-rajapinnan.
  • XML-rajapinnan tilauksen yhteydessä voi tilata asiantuntijan tekemään ympäristöön tarvittavat määrittelyt. Tämä kannattaa mainita tilauksen yhteydessä. Konsultoinnin tilauslomake löytyy myös täältä.
  • Visma avaa sovellukset halutulle käyttäjämäärälle.
  • Visma toimittaa vain tätä yhteyttä varten uuden käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnusta ei tule käyttää muuhun tarkoitukseen.
  • Käyttöönottajan yhteyshenkilö toimittaa lähettävän sovelluksen kiinteän IP-osoitteen Vismalle yhteyden avaamista varten.
  • Siirrossa tarvittava skeemanumero: Siirry Fivaldin web-puolelle ja napsauta sivun yläreunan yrityshakuvalikko auki. Hae kyseinen yritys kirjoittamalla sen Fivaldi-numero tai nimi kenttään kokonaan tai osittain. Kantaryhmän numero näkyy tekstin Fivaldi ASP jälkeen, skeemanumeroon sen eteen tulee lisätä kirjaimet fv - eli oheisen esimerkin mukainen skeemanumero on siis fv003. Poikkeuksena on kantaryhmä 002, jonka skeemanumero on aina fv005.

Käyttöoikeuksien avaaminen

Ympäristön pääkäyttäjä avaa siirtoa varten käyttäjätunnuksen sekä antaa tunnukselle tarvittavat käyttöoikeudet Palvelunhallinnassa. Kaikkiin siirrettäviin aineistoihin liittyviin sovelluksiin annetaan käyttö-, muutos- ja lisäysoikeudet.

Oikeudet, jotka tulee lisätä rajapintaa varten luodulle käyttäjätunnukselle:

Web-sovellukset:

• XML-aineiston muodostus
  • XML-aineiston sisäänluku
  • XML-siirtojen listaus
  • XML-siirtojen perustiedot

Rekisterit:

• Yritysrekisteri
  • Tuoterekisteri
  • Yrityksen perustiedot

Sovellukset:

• Tilaustenkäsittely
  • Palkanlaskenta
  • Varastonhallinta (mikäli päivitetään varastosaldoja)

XML-siirtojen perustietojen määritys

Huom! Valinta tulee tehdä jokaiseen neljään kohtaan (Yritysrekisteri, Tuoterekisteri, Myyntitilaukset, Palkkatapahtumat) tallentaa muutokset, vaikka siirtäisit tietoja vain tuoterekisteriin. Tällöin asetukset tallentuvat oikein.

Yritysrekisteri-kohdan määritykset:

• Lisää uudet tietueet (ei päivitystä)
    • Käyttötapa: Uudet asiakkaat tuodaan aina aineiston kautta Fivaldiin
    • Kaikki aineiston sisältämät arvot tuodaan uuden asiakkaan luonnissa yritysrekisteriin.
    • Ylläpito voi tapahtua ensimmäisen aineistotuonnin jälkeen suoraan Fivaldissa tai uusien tietojen osalta aineistosta
    • HUOM.Tämä vaihtoehto aiheuttaa ongelman jos asiakkaita luodaan Fivaldiin manuaalisesti ja jos aineistot eivät kata kaikkia tarpeellisia tietoja (esim. asiakkaan verkkolaskuosoitteita). Silloin käy niin, että manuaalisesti perustetun asiakkaan osalta, ensimmäisellä tuontikerralla tyhjentyy ne kaikki tiedot joita ei ollut aineistossa. Seuraavan tuonnin yhteydessä tätä ongelmaa ei enää ole.
    • Mikäli asiakkaita perustetaan myös manuaalisesti, valitse silloin vaihtoehto ”Päivitä kaikki tietueet, säilytä kentät joita ei aineistossa”
  • Päivitä kaikki tietueet
    • Käyttötapa: Uudet asiakkaat tuodaan aina aineiston kautta Fivaldiin
    • Ylläpito tapahtuu vain aineiston tietojen perusteella
    • Valitaan silloin kun asiakkaiden tiedot ylläpidetään toisessa järjestelmässä.
    • Viimeisin tilanne tuodaan aina aineiston perusteella Fivaldiin = Tämä valinta tyhjentää olemassa olevat tiedot, jos tietoa ei tuoda aineistossa.
  • Päivitä kaikki tietueet, säilytä kentät joita ei aineistossa
    • Käyttötapa: Uudet asiakkaat tuodaan aineiston kautta tai perustetaan manuaalisesti Fivaldiin
    • Ylläpito voi tapahtua suoraan Fivaldiin tai aineiston tietojen perusteella

• Valitse tämä vaihtoehto jos uusia asiakkaita perustetaan suoraan Fivaldiin sekä aineiston kautta ja jos aineistot eivät sisällä aina kaikkia tarvittavia tietoja
    • Tämä vaihtoehto säilyttää aina asiakkaan sellaisetkin tiedot joita aineisto ei sisältänyt

Tuoterekisteri-kohdan määritykset:

• Lisää uudet tietueet (ei päivitystä) – Tuo vain uudet yritystunnukset, ei koske olemassa oleviin yritystunnuksiin.
  • Päivitä kaikki tietueet – Tuo uudet tuotteet ja päivittää olemassa olevien tuotteiden kentät siirtotiedoston tiedoilla. Päivittää myös kentät, joita ei ole siirtotiedostossa. Huom! Tämä valinta tyhjentää olemassa olevat tiedot, jos tietoa ei tuoda aineistossa.
  • Päivitä kaikki tietueet, säilytä kentät joita ei ole aineistossa – Tuo uudet tuotteet ja päivittää olemassa olevien tuotteiden kentät siirtotiedoston tiedoilla. Ei koske kenttiin, joita ei ole siirtotiedostossa.

Myyntitilaukset-kohdan määritykset:

• Lisää uudet tietueet (ei päivitystä) – Tuo vain myyntitilaukset joiden SalesOrderNumber on uusi.
  • Päivitä kaikki tietueet – Päivittää myyntitilausten tiedot siirtoaineiston tiedoilla. Huom! Tämä valinta tyhjentää olemassa olevat tiedot, jos tietoa ei tuoda aineistossa. Myyntitilauksia tuotaessa ohjelma poistaa myös manuaalisesti lisätyt tuoterivit, eli jäljelle jää vain siirtoaineiston tiedot.
  • Käytä tuonnissa alennusrekisteriä – Mahdolliset alennusprosentit haetaan Alennukset/hinnoittelu-rekisteristä.
  • Perusta puuttuvat tuotteet ja päivitä toimittajan tiedot – Perustaa tuoterekisteriin puuttuvan tuotteen koodin ja nimen. Ei lisää muita tietoja.
  • Hae puuttuva seurantakohteen 1 arvo Fivaldin perustiedoista – asetusten mukaan.
  • Hae puuttuva seurantakohteen 2 arvo Fivaldin perustiedoista – asetusten mukaan.
  • Hae puuttuva seurantakohteen 3 arvo Fivaldin perustiedoista – asetusten mukaan.
  • Hae puuttuva seurantakohteen 4 arvo Fivaldin perustiedoista – asetusten mukaan.

Palkkatapahtumat-kohdan määritykset:

• Seurantakohteet luetaan aineistosta – Palkkarivin seurantakohteen arvot luetaan siirtoaineistosta
  • Seurantakohteet luetaan henkilön oletustiedostosta – Palkkarivin seurantakohteen arvot haetaan palkansaajan tiedoista
  • Ensisijaisesti aineiston kohteet, toiseksi henkilön oletuskohteet – Palkkarivin seurantakohteen arvot luetaan siirtoaineistosta. Jos aineistossa ei ole arvoa seurantakohteelle, luetaan mahdollinen arvo palkansaajan tiedoista.

Aineiston muodostuksen perustiedot

• Tiedoston oletusnimi – Fivaldista ulosluettavan tiedon tallennustiedoston nimi. Ulosluettavalle tiedostolle voi antaa oletusnimen, mutta oletusnimen tallentaminen ei ole pakollista. Nimen puuttuessa järjestelmä käyttää oletusnimeä ”ulosluettu.xml”.
  • Seurantakohteen tapahtumat, seurantakohdetaso – Ulosluettaessa seurantakohdetasoja, määritetään luettava seurantakohdetaso tähän. Tällä valinnalla vaikutetaan siihen, minkä seurantakohdetason tietoja haetaan IP-rajapinnan yli.