Tämän ohjeen sisältö on päivitetty elokuussa 2017. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Tilikartta - Yleistä

Tilikartta tulee aina Fivaldin toimituksen mukana riippumatta siitä, onko yrityksen käytössä Fivaldin Kirjanpito-sovellus vai ei. Sovelluksen käynnistäminen aloitetaan aina kopioimalla tilikartta palveluun avatulle yhtiölle.  

Uuden yrityksen perustamistoimenpiteiden työjärjestyksen 1. vaihe on Tilikartan muokkaus.

Tilikartta voidaan rakentaa ja tallentaa kokonaan itse tai valmis tilikarttapohja voidaan ladata CSV-muotoisena suoraan ohjelmaan. Tilikarttaa on mahdollista muokata yrityskohtaisiin tarpeisiin sopivaksi.

Verolomakkeissa ei ole tukea itse muokattuihin tilikarttoihin.

Tilikarttapohjia voi olla monenlaisia. Fivaldin toimituksen yhteydessä toimittajalta on saatavana PTL perustililuettelo (Liikekirjuri) tai Kiinteistökirjuri As Oy:tä varten. Käyttäjä voi myös muokata oman perustilikarttansa, jota käytetään perustilikarttana uusia yhtiöitä perustettaessa.  

Voit ladata tilikartat omalle koneellesi tukisivuilta.

Perustilikartat kannattaa tallentaa paikallisverkon palvelimelle tai yksittäisen työaseman kovalevylle omaan hakemistoonsa. Mikäli käytetään jotakin toimittajan perustilikarttamalleista, kannattaa se muokata ensimmäisessä käyttöönotettavassa yhtiössä omien mieltymysten ja tarpeiden mukaiseksi. Kun lopputulos on todettu hyväksi, kopioidaan muokattu tilikartta tilitoimiston omaksi perustilikartaksi. Tätä tilikarttaa käytetään sitten muita yhtiöitä perustettaessa. Lisäominaisuutena järjestelmään kuuluu ns. konsernitilikartta. Tästä ominaisuudesta on omat yksityiskohtaiset ohjeet.  

Ensimmäinen on nettokirjaustyylillä oleva ja ilman erillisiä tilejä jokaiselle alv-kannalle, toinen muuten samanlainen mutta jokaiselle alv-kannalle omat alv-tilit. Kolmannessa on kirjaustyylinä bruttokirjaus ja erilliset tilit jokaiselle verokannalle. Neljännessä ei ole omia tilejä eri alv-kannoille, mutta tuloslaskelman kulut on jaettu muuttuviin ja kiinteisiin kuluihin ja tuloslaskelmaan tulostuu välikatteet. Viides on edellisen kanssa käytettävä tilipuite, jolla saadaan tulostettua virallinen tuloslaskelma.

Viimeinen liikekirjuri on samanlainen kuin ensimmäinen, mutta ei sisällä rak.palvelun käännetyn alvin tilejä ja alv-määrityksiä. Kaikissa paitsi viidennessä on mukana siis myös alv-määritykset.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.