Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjaudu sähköiseen asiointipalveluun.

Kirjauduttuasi tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun (www.tulorekisteri.fi) päädyt palvelun aloitussivulle. Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Katso-tunnistautumista käyttävien organisaatioiden pääkäyttäjät tunnistautuvat Katso-tunnisteella.

1. Valitse taho, jonka puolesta olet palvelusopimusta tekemässä.

Huomioi, että palvelusopimuksen voi tehdä vain nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö.

1. Valitse ”Rajapintapalvelut ja varmenteet” vasemman reunan Asetukset-kohdasta.

1. Valitse ”Tee hakemus teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi”.

1. Täytä hakemuksen tiedot.

Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

1. Valitse käytettävät kanavat.

Kanavat-kohtaan valitaan “Viivästetty Web Service -rajapinta”.

1. Valitse rajapinnan käyttötarkoitukset.

Jos ilmoitetaan oman yrityksen lisäksi myös asiakasyritysten tietoja tulorekisteriin, valitaan molemmat kohdat. Esimerkiksi tilitoimisto, joka ilmoittaa palkanlaskennan asiakkaidensa tiedot tilitoimiston varmenteella valitsee molemmat kohdat.

1. Täytä teknisen yhteyshenkilön tiedot

Tekninen yhteyshenkilö on se henkilö, joka käytännössä hakee Visma Fivaldissa varmenteen. Huomaa, että puhelinnumero tulee antaa maakoodin kanssa, esimerkiksi +358401234567. Lisäksi varmenteelle annetaan kuvaus erottelemaan eri ohjelmistojen varmenteet toisistaan. Kun tiedot on annettu, valitaan Seuraava.

1. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Ehdot löytyvät linkin takaa. Luettuasi ehdot, hyväksy ehdot napsauttamalla valintaruutua ja napsauta tämän jälkeen Seuraava-painiketta.

1. Tarkista tiedot sekä lähetä hakemus.

Tarkista, että tiedot on oikein täytetty. Vahvista vielä, että yhteyshenkilön tiedot ovat oikein. Lopuksi paina Lähetä.

Kun varmenteen tilaus on käsitelty, tekninen yhteyshenkilö saa sähköpostiin ohjeet varmenteen noutamiseksi. Yhteyshenkilön puhelimeen tulee PIN-koodi, jolla turvasähköpostin saa avattua.