Pankkiyhteyden varmenne

Pankkiyhteyden varmenteen luominen

Jokaiselle maksuliikesopimukselle on luotava varmenne. Visma Fivaldin pankkiyhteys tukee varmenteen automaattista noutotapaa. Varmenne luodaan pankkiyhteyden perustiedoissa (sovellusikkunassa Maksuliikenne > Pankkiyhteys > ylävalikosta Pankkiyhteys > Perustiedot > Sopimukset-välilehdellä). Valitse vasemmalta kyseinen pankkisopimus ja napsauta Luo uusi varmenne -painiketta. Tarvittavia tietoja ovat asiakkaan nimi, käyttäjätunnus, kertakäyttöinen siirtoavain ja varmenteelle annettava salasana.

Asiakkaan nimi ja asiakastunnus haetaan ws-sopimuksen tiedoista. Kertakäyttöinen siirtoavain tilataan pankista. Siirtoavaimen toimittamisessa on pankkiryhmäkohtaisia eroja.

Varmenteelle annettava salasana on oltava vähintään yhtä monimutkainen kuin Fivaldi-käyttäjätunnuksen salasana: vähintään 8 merkkiä, vähintään yksi merkki jokaisesta ryhmästä: isot kirjaimet, pienet kirjaimet, numerot. Salasana ei saa olla sama kuin Fivaldi-käyttäjätunnuksella. Mikäli varmenteen salasana häviää tai unohtuu, ws-sopimuksen varmenne on luotava uudelleen. Tätä varten pankista on tilattava uuden aktivointikoodit. Varmenteen salasana voidaan tarvittaessa vaihtaa pankkiyhteyden perustietojen Sopimukset-välilehdellä sovellusikkunan oikeassa yläreunassa olevan Sopimukseen liitetyt varmenteet -otsikon alta halutun varmenteen info-painiketta.

Näiden lisäksi käyttäjän on mahdollista antaa 20 satunnaista merkkiä, jotka parantavat luotavan avainparin laatua lisäämällä satunnaisuutta avainparin luonnissa käytetylle satunnaislukugeneraattorille (ei pakollista).

Tietojen syöttämisen jälkeen paina Luo varmenne -painiketta, jolloin ohjelma luo avainparin ja pyytää pankista varmenteen. Tämä saattaa kestää pankista riippuen jonkin aikaa. Mikäli varmenteen luominen ei onnistu, ohjelma ilmoittaa pankin lähettämän virheilmoituksen.

HUOM! Mikäli asiakkaan nimi on sopimuksella väärin, saadaan oikein kirjoitettu nimi pankin virhesanomasta. Virhetilanteen tapahtuessa vaihda nimi sopimukselle ja luo varmenne uudelleen.

Pankkiyhteyden varmenteen uusiminen

Pankkiyhteyden varmenteen voi uudistaa kuukauden ajan ennen varmenteen vanhentumista. Pankkiyhteyden varmenne uudistetaan pankkiyhteyden perustiedoissa (sovellusikkunassa Maksuliikenne Pankkiyhteys > ylävalikosta Pankkiyhteys Perustiedot Sopimukset-välilehdellä). Valitse vasemmalta kyseinen pankkisopimus ja napsauta Uudista varmenne -painiketta. Ohjelma kysyy salasanaa. Kyseessä on salasana, jota käytetään aina Pankkiyhteydellä aineistoja noutaessa ja lähetettäessä.

Huomioi, että varmenne uusitaan siihen sijaintiin mikä on määritelty Perustiedot-välilehdellä. Jos pankkiyhteyttä käytetään useammalla tietokoneella, ja varmennetiedostoa säilytetään useammassa kohteessa, tulee uusittu varmennetiedosto toimittaa jokaiseen kohteeseen, missä sitä tarvitaan. Ilman tätä uudistettua varmennetiedostoa ei pankkiyhteydellä enää voi noutaa/lähettää aineistoja.