Tilaustenkäsittelyn "käyttäjä näkee vain omat tilauksensa" - ominaisuus

Yleistä

Fivaldi - Tilaustenkäsittelyyn on liitettävissä ominaisuus, jolla käyttöoikeudet voidaan rajata niin, että käyttäjä näkee vain itse syöttämänsä tilaukset (sekä tilaukset joihin on mahdollisesti annettu myyntitilauskohtaisesti oikeudet). Ominaisuus on erikseen tilattava ja sen jälkeen pääkäyttäjä voi aktivoida rajatut käyttöoikeudet – ominaisuuden yritysnumerokohtaisesti.

Rajatut käyttöoikeudet – ominaisuuden aktivointi

Myynnin perustiedot (yrityskohtainen määrittely)

Kun lisäominaisuus on Visman toimesta aktivoitu tilaajan Fivaldi -ympäristöön, myynnin perustiedoissa /  Tilaukset - välilehdellä näkyy uusi parametri ”Tilauskohtaiset oikeudet”. Pääkäyttäjä (= käyttäjätunnus jolla on käyttöoikeus ko. yrityksen palvelunhallintaan) voi aktivoida uuden parametrin, muilla käyttäjillä parametri on lukittu.

Kun kyseinen parametri on pääkäyttäjän toimesta ruksattu, astuu rajatut käyttöoikeudet voimaan kaikille tilaustenkäsittelyn käyttäjille ko. yrityksessä. Käyttäjät näkevät nyt vain omat luomansa tilaukset. Seuraavaksi pääkäyttäjä voi määritellä tarvittaville käyttäjille takaisin oikeudet kaikkiin tilauksiin (katso seuraava kohta ->).

Palvelunhallinta (käyttäjäkohtainen määrittely)

Myynnin perustietojen parametrin aktivoinnin jälkeen, palvelunhallinnassa näkyy ko. yrityksen käyttöoikeusrajauksissa Tilaustenkäsittelyn alla uusi kohta: ”Oikeudet kaikkiin tilauksiin”. Lisäämällä käyttäjätunnukselle ja/tai käyttäjäryhmälle ko. oikeus, rajatut oikeudet poistetaan valitulta käyttäjältä tai ryhmältä (= ko. käyttäjä tai ryhmän käyttäjät näkevät jälleen kaikki tilaukset).

Huom! Tilaustenkäsittelyn raportit toimivat normaalisti, eli näytetään kaikki tiedot vaikka käyttäjällä olisikin rajatut käyttöoikeudet tilaustenkäsittelyssä. Pääkäyttäjä määrittelee mitä raportteja kukin käyttäjätunnus voi tällöin tulostaa.

Tilaustenkäsittely

Rajatut käyttöoikeudet

Käyttäjä, jolla ei ole oikeuksia nähdä kaikkia tilauksia, näkee aktivoinnin jälkeen vain omat luomansa tilaukset sekä sellaiset tilaukset joihin on mahdollisesti erikseen määritelty tilauskohtainen oikeus (katso ohjeen seuraava kohta). Lisäksi seuraavat tilaustenkäsittelyn toiminnot on estetty käyttäjältä jolla on rajatut oikeudet:

* ”Historia (Tuotteen/asiakkaan/toimittajan historiatiedot)” – painike ei ole näkyvissä

* Erälaskutus - toiminto on estetty rajoitetulta käyttäjätunnukselta

Tilauskohtaisesti annettavat oikeudet

Käyttäjä jolla on oikeus nähdä kaikki tilaukset, voi myöntää oikeuksia myös tilauskohtaisesti:

Tilauksen tiedot -ruudun vasemmassa laidassa näkyy silloin painike ”Oikeus” (Tilauskohtaisten oikeuksien hallinta), josta avautuu ”Käyttäjäkohtaiset oikeudet tilaukseen” – ruutunäkymä. Oikeudet ko. tilaukseen annetaan siirtymällä vasemmalla halutun käyttäjän tai ryhmän päälle ja painamalla keskellä nuolta oikealle. Oikeuksien poisto tilauksesta, tapahtuu siirtymällä oikealla halutun käyttäjän tai ryhmän päälle ja painamalla keskellä nuolta vasemmalle.

”Käyttäjäkohtaiset oikeudet tilaukseen” – ruudulla näkyvät käyttäjäryhmät ja käyttäjät:

Tilauskohtaisia käyttöikeuksia voidaan määritellä vain käyttäjille ja/tai käyttäjäryhmille joilla on palvelunhallinnassa käyttöoikeudet kyseisen yrityksen tilaustenkäsittely – sovellukseen.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.