Tämän ohjeen sisältö on päivitetty tammikuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Raporttiajojen lisäksi Fivaldissa on aineistoajoja. Aineistoajoilla laukaisevana tekijänä on jokin tietty toiminnallisuus.

• Myyntilaskulla
    • Laskun laskuttaminen
  • Veroilmoituksella
    • Kausiveroilmoitus-sovelluksessa lähetyksen onnistuminen verottajalle
  • Tiliotteella
    • Tiliotteen tiliöinti kirjanpidossa
  • Palkka-aineistoilla
    • Maksetuksi merkintä

Aineistoajot toteutuvat vaikka tilikausi ei olisi avoinna. Muistakaa avata uusi tilikausi ajoissa ennen kuin kuluva tilikausi päättyy.

• Aineistoajot
    • Perustiedot-vetovalikosta löytyy Aineistot-valinta, jolla pääsee aineistojen hallinta sivulle.
  • Aineistot
    • Aineistot mitä Fivaldissa on määritelty
      • Kirjanpidon tositteen liite
        • Tämä on kirjanpidossa tositteille tallennettavaa liitettä varten. Tämän on oltava käytössä, jotta kirjanpidossa voidaan tallentaa liitteitä.
      • Myyntitilausasiakirjat
        • Tämä aineisto on Myyntitilauksille liitettäviä liitteitä varten. Tämän on oltava käytössä ennen kuin voidaan liitteitä lisätä.
  • Ostolaskut
    • Ostolaskuilla on useampi dokumenttityyppi. Kierrätyksen käyttöönotto ottaa nämä arkiston puolelle automaattisesti käyttöön. Kun lasku on vielä Uusi-tilassa, eikä sitä ole syötetty millekään yritykselle kierrätyksessä, se on dokumenttityypiltään Käsittelemätön. Kun ostolasku viedään jollekin yritykselle käsiteltäväksi, se siirtyy tuon yrityksen arkistoon ja dokumenttityypiksi vaihtuu Käsiteltävä ostolasku. Kun ostolasku lopulta viedään ostoreskontraan asti, siitä muodostuu Ostolaskut-dokumenttityypin tiedosto. Kun ostolasku on käsitelty myös ostoreskontrassa, dokumenttityypille muodostuu vielä erikseen raportti, jossa kerrotaan tietoja ostolaskusta.
  • Vaihda tallennuskohdetta
    • Aineistolle on määritelty hakukentät, jotka täydentyy ajettavasta aineistosta. Nämä määritykset tulee automaattisesti järjestelmästä arkiston käyttöönoton yhteydessä.
  • Voimassaolo
    • Aineistoajolle tulee arkiston käynnistyksestä kauden ensimmäinen päivä Voimassa alkaen -päivämääräksi. Jos aineistojen vienti arkistoon halutaan päättää, tulee kullekin aineistolle antaa päättymis-päivämäärä.
  • Tallenna
    • Aineistoajoilla on myös käyttäjätunnus, joka aineistot ajaa arkistoon. Jos tältä käyttäjätunnukselta poistaa oikeudet, niin ajot päättyvät virheeseen. Ajojen käyttäjätunnuksen voi muuttaa Tallenna-painiketta painamalla kyseisen ajon kohdalla.
  • Ajotilanne
    • Painike kertoo aineistojen ajotilanteen. Myyntilaskut ajetaan samalla hetkellä arkistoon, kun lasku laskutetaan, mikäli aineistoajo on voimassa.
  • Hakuarvot
    • Hakukenttien tiedot tulevat aineistoille automaattisesti. Näitä ei käyttäjän tarvitse käydä muuttamassa.
  • Tallennuskohteet
    • Aineistolla on kaksi tallennuskohdetta. Tämä tarkoittaa sitä, että luodaan kaksi eri polkua, joilla pääsee samaan tiedostoon.

Mustat kentät ovat suoraan järjestelmästä tulevia hakemistoja.

Sinisellä merkatut hakemistopolun hakemistot tulevat aineiston hakukentistä.

Polun hakemiston valinta tapahtuu Valitse-painikkeella.

• Määritä oikeudet
    • Määritetään oikeudet aineisto-kohtaisesti. Tarvitaan esim. myyntilaskujen kohdalla oikeudet, jotta muukin kuin liitteen lisääjä näkee arkistossa laskun liitteen.
  • Tiedostonimi
    • Tiedoston nimi määritetään käyttämällä hakukenttiä, jotka löytyy valikosta.

Myyntilaskun nimeksi tulee laskunumero.

Hakukenttien ID:t ovat yrityskohtaisia ja siksi vaihtelevat yrityksittäin.

Tiedostonimeen voidaan myös kirjoittaa tekstiä.