Tällä ruudulla perustetaan kaikki tarvittavat myyjätiedot sekä mahdolliset työnsuorittajat. Tilauksella voi olla vain yksi myyjä mutta työnsuorittajan voi valita rivikohtaisesti.

Molempien osalta voidaan tulostaa erilaisia myynnin raportteja.

Huomioithan, että jos toisen henkilön nimen päälle on korvattu toisen henkilön nimi, myös kaikki aiemman henkilön myyntihistoria siirtyy uuden myyjän nimiin. Uudelle henkilölle tulee perustaa aina uusi rivi.

Tyyppi_Myyjä

Perusta jokainen myyjä omalle riville ja sille tiedot tarpeen mukaan. Jos rivit "loppuvat kesken", mene viimeiselle riville ja paina näppäimistön nuoli alas painiketta tai valitse ylävalikosta Tietue_Lisää.

Nimi

Kirjoita myyjän nimi tai nimike jonka halutaan asiakirjoilla näkyvän kohdassa myyjä.

Puhelin ja Sähköposti

Jos myyjän puhelin ja sähköposti on tallennettu, tulostuu ne automaattisesti Tarjous – asiakirjan alaosan tietoihin. Olettaen, että ko. osiota ei ole edellisellä välilehdellä muokattu joksikin muuksi kuin oletus (katso Muokattavat tekstit ohjeessa Asiakirjat): Tarjous voimassa <TARJOUSPVM> asti. Myyjän yhteystiedot: <KAYT_NIMI>, puh. <KAYT_PUH>, sähköposti: <KAYT_EMAIL>

Oletuksena tarjous

Jos myyjälle laitetaan tähän kohtaan täppä, aina kun ko. myyjä valitaan tilauksella myyjäksi ohjelma muuttaa tilauksen automaattisesti Tarjous – tilaan. Muussa tapauksessa oletustila on syöttövaiheessa aina Avoin –tilaus.

Oletuskassa

Jos myyjälle on valittu oletuskassa ja tilauksesta tehdään käteiskuitti, ohjelma osaa tuoda automaattisesti myyjän kassapisteen tarjolle eikä sitä tarvitse erikseen enää valita kuitintekovaiheessa. Kassat perustetaan Laskutus – välilehdellä.

Myyntivarasto

Jos myyjälle on valittu myyntivarasto, käyttää ohjelma tilausta tehdessä tätä automaattisesti myyjän oletusmyyntivarastona. Muussa tapauksessa oletuksena toimii aina ensimmäinen varastopaikka. Varastopaikat perustetaan Varastonhallinta - ohjelman ylläpidossa.

Seurantakohdetaso ja – arvo

Myyjälle on mahdollista valita oletuksena yksi kustannuspaikka. Valitse ensin mikä seurantakohdetaso (1-4) on kyseessä ja tuplaklikkaa sitten arvo -kenttää. Tämän jälkeen aukeaa pikkuruutu jolla pääsee valitsemaan ko. myyjälle oletuskustannuspaikan.

Ei käytössä

Jos myyjä on poistettava tilauksen Myyjä –listalta, merkkaa tähän ”Ei käytössä” ruksi ja tallenna. Älä kirjoita toisen henkilön päälle toista henkilöä. Uusi henkilö on AINA uusi rivi. Jos toisen henkilön nimen päälle on korvattu toinen nimi, myös kaikki aiemman myyjän myyntihistoria siirtyy uuden myyjän nimiin.

Tyyppi_Työnsuorittaja

Valitse Tyyppi –listalta Työnsuorittaja ja perusta tarvittavat työnsuorittajat. Jos rivit "loppuvat kesken", siirry viimeiselle riville ja paina näppäimistön nuoli alas painiketta tai valitse ylävalikosta Tietue_Lisää.

Nimi

Kirjoita työnsuorittajan nimi tai nimike. Työnsuorittaja voidaan valita tilauksen tiedot -ruudulla jolloin ko. työnsuorittaja tulee uusille tuoteriveille oletuksena. Tilauksen otsikolle valittu työnsuorittaja on mahdollista määritellä näkyviin myös laskulle. (Ei koske muita asiakirjoja eikä rivikohtaista työnsuorittajaa.) Jokaisella tuoterivillä voidaan valita eri työnsuorittaja tarpeen mukaan. Myyntitilastot näyttävät tiedot rivikohtaisesti.

Puhelin ja Sähköposti

Työnsuorittajan puhelinnumerolla tai sähköpostilla ei ole ohjelmallista merkitystä onko tallennettu vai ei. Näkyvät ainoastaan tällä ruudulla.

Oletuksena tarjous

Ei toiminnallisuutta työnsuorittajan osalta.

Oletuskassa

Ei toiminnallisuutta työnsuorittajan osalta.

Myyntivarasto

Ei toiminnallisuutta työnsuorittajan osalta.

Seurantakohdetaso ja – arvo

Työnsuorittajalle on mahdollista valita oletuksena yksi kustannuspaikka. Valitse ensin mikä seurantakohdetaso (1-4) on kyseessä ja tuplaklikkaa sitten arvo - kenttää. Avautuu pikkuruutu jolla pääsee valitsemaan kyseisen työnsuorittajan oletuskustannuspaikan. Kyseisen työnsuorittajan tilauksien oletuskustannuspaikkana toimii silloin automaattisesti tässä valittu laskentakohde. Seurantakohdetasot ja niiden laskentakohteet, ns. kustannuspaikat perustetaan Tilikartta rekisterissä.

Ei käytössä

Jos työnsuorittaja pitää poistaa tilauksen työnsuorittaja –listalta, merkkaa ”Ei käytössä” ruksi ja tallenna. Älä kirjoita toisen henkilön päälle toista henkilöä. Uusi henkilö on AINA uusi rivi. Jos toisen henkilön nimen päälle on korvattu toinen nimi, myös kaikki aiemman työnsuorittajan myyntihistoria siirtyy uuden henkilön nimiin.