Suoritusten kausien asetuksissa voit sulkea ja avata Saatavienhallinta- ja Myyntireskontra-sovelluksien suoritusten kausia. Toiminto vastaa sovellusikkunassa Myyntireskontran asetuksissa Suoritukset-välilehdellä (sovellusikkuna > Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot > Suoritukset-välilehti) olevia suoritusten kausien painikkeita. Näet asetuksen, jos sinulle on annettu vaadittavat käyttöoikeudet (Web sovellukset - Saatavienhallinnan asetukset). Katso ohjeet käyttöoikeuksien antamiseen ohjeesta Käyttöoikeudet.

Sulje vvvvkk

Napsauta Sulje-painiketta sulkeaksesi sen suoritusten kauden, joka näkyy painikkeessa. Tämän jälkeen uusien suoritusten kirjaaminen on estetty kyseiseen kauteen asti. Suorituksen kirjaaminen Myyntireskontra- ja Saatavienhallinta-sovelluksiin on mahdollista vain sellaiselle kaudelle, jota ei ole suljettu.

Kausi määräytyy sen mukaan miten suorituksia on kirjattu Myyntireskontra- ja Saatavienhallinta-sovelluksiin:

• Jos yritykselle ei ole kirjattu koskaan suorituksia (eikä suoritusten kausia ole näin ollen olemassa), painikkeessa näkyy nykyistä kautta seuraava kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu suorituksia, ja jotain kautta ei ole suljettu, painikkeessa näkyy varhaisin avoin kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu suorituksia, ja kaikki kaudet on suljettu, painikkeessa näkyy myöhäisintä suljettua kautta seuraava kausi.

Sulje Suoritusten kausi viimeistään ennen kuin vastaava kirjanpidon kausi suljetaan. Kirjanpidon kauden sulkeminen onnistuu vasta kun kaikkien osakirjanpitojen vastaava kausi on suljettu.

Avaa vvvvkk

Napsauta Avaa-painiketta avataksesi sen suljetun suoritusten kauden, joka näkyy painikkeessa. Voit avata suoritusten kausia jälkikäteen niin pitkälle kuin on tarvetta, jos kirjanpidon vastaava kausi on edelleen auki.

Kausi määräytyy sen mukaan miten suorituksia on kirjattu Myyntireskontra- ja Saatavienhallinta-sovelluksiin:

• Jos yritykselle ei ole kirjattu koskaan suorituksia (eikä suoritusten kausia ole näin ollen olemassa), painikkeessa näkyy nykyinen kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu suorituksia, ja jotain kautta ei ole suljettu, painikkeessa näkyy varhaisinta avointa kautta seuraava kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu suorituksia, ja kaikki kaudet on suljettu, painikkeessa näkyy myöhäisin suljettu kausi.

HUOM. Uudelle yritykselle kautta ei saa avattua ennen kuin sille on tehty vähintään yksi lasku. Mikäli laskuja ei ole, niin kauden avaaminen ei ole mahdollista ja tulee virheilmoitus (esim. BAD REQUEST Odottamaton virhe kauden avaamisessa).