Autopaikat

Ennen autopaikkojen tietojen perustamista, käy Yhtiön ohjaustiedoissa Ohjaustiedot II -välilehdellä täyttämässä yleisiin parametreihin tiedot, koska haluat autopaikkavarauksen poistuvan, jos varausta ei ole hyväksytty ja koska haluat paikan näkyvän vapautuvaksi, ennen varauksen loppumista.

Perusta Autopaikan maksulaji Maksulaji-rekisteriin.

Siirry Autopaikat-rekisteriin valitse ylävalikosta Autopaikat > Perustiedot.

Perusta ensin eri paikkatyypit Paikkatyypit -välilehden alle esim. autopaikka, autokatos.

Alueen perustaminen

Seuraavaksi mene Alueet-välilehdelle ja perusta tänne uusi alue Uusi autopaikka-alue -painikkeesta ja anna nimi alueelle esim. Parkkipaikka ja hyväksy nimi painamalla enter-näppäintä.

Halutessasi voit antaa myös osoitetiedot tai käyttörajoituksia (esim. 1 paikka/huoneisto).

Voit myös tuoda Alueen tietoihin autopaikan kuvan Fivaldiin Lisää kuva -painikkeesta.

Täydennä Maksulajit-painikkeen taakse alasvetovalikosta ne maksulajit mitä käytetään autopaikoissa  ja maksulajin lisäyksen jälkeen täpätään Sähköpaikoille ja Kylmäpaikoille tarpeen mukaan.

Mikäli valitset virheellisen maksulajin, sen saa pois aktivoimalla maksulajin ja napsauttamalla nuoli vasemmalle -kuvaketta.

Autopaikkojen perustaminen

Seuraavaksi siirry Autopaikat-välilehdelle ja lisää tänne autopaikan tunnus, tyyppi ja tarvittaessa avain. Voit myös halutessasi laittaa lisätietoa. Tämä tieto on sisäinen tieto.

Fivaldissa valmiina oletuksena on vain 4 eri kenttää, mutta saat niitä lisää joko napsauttamalla sivun vasemman reunan Uusi autopaikka -painiketta vasemmassa reunassa tai valitsemalla ylhäältä Tietue > Lisää. Autopaikan voi poistaa napsauttamalla sivun vasemman reunan P-painiketta.

Kun autopaikat on perustettu, poistu Perustiedoista ja koko sovelluksesta ja tule takaisin. Nyt päänäkymä on päivittynyt ja siinä näkyy ensimmäinen luotu alue ja alasvetovalikosta voi valita toisen alueen.

Autopaikan varaus

Autopaikalle lisätään käyttäjä klikkaamalla oikean puoleisesta listasta i-painikkeesta autopaikan edestä. Painikkeesta avautuu näkymä paikan tietoihin ja varaajaan ja mahdollisiin jonottajiin (jonotus käsitellään myöhemmin).

Uusi varaajaa lisätään klikkaamalla Uusi varaus -painikkeesta ja tämän jälkeen yläosan kentät esim. Sidos aktivoituu ja sen voi hakea.

Tässä esimerkissä varaajaksi on valittu Huoneisto, Hannu.

Ensin annetaan päivämäärä ja vasta sen jälkeen napsautetaan ”Hyväksy”

Perustiedoissa annettu maksulaji valitaan alasvetovalikosta ”Varaukseen liittyvät maksulajit” kohdasta.

Nyt varaus on valmis ja valittu Maksulaji on tuotu Sidokselle automaattisesti varauksen alkamispäivästä eteenpäin.

Mikäli määritellään päättymispäivä, niin maksulaji on sidoksella voimassa alkamispäivästä päättymispäivään asti. Jos päättymispäivää ei tuoda, varaus on voimassa toistaiseksi alkamispäivästä.

Mikäli heti varauksen tekemisen jälkeen huomataan, että varaus meni väärin, poista ensin varauksesta Maksulaji Poista maksulaji -painikkeesta ja tämän jälkeen vie osoitin alkamispäivän päälle, ja valitse ylhäältä Tietue > Poista.

Autopaikan jono

Autopaikan jonotusta hallinnoidaan valitsemalla Autopaikkarekisterin päänäkymässä ylhäältä Autopaikat > Jonotus. Valitse jonottava sidos ja jonotetaanko kaikkia autopaikkoja kaikilta alueilta vai jotain tiettyä paikkaa:

Mikäli jonottaa kaikkia, niin jonottajan saa lisättyä autopaikan varaajaksi autopaikan varaustiedoissa päättämällä nykyisen varaajan ja napsauttamalla Hae 1. jonottaja.

Tämä toimenpide kannattaa tehdä vasta sitten kun edellinen varaus loppuu, koska Hae 1.jonottaja tuo välittömästi jonottajan tiedot varaukseen ja vanhan omistajan historiatietoja ei näe enää. Autopaikan maksulaji on sidoksella voimassa varauksen loppuun, vaikka varaustiedoista varaaja katoaakin.

Jos taas jonotetaan vain tietylle autopaikalle, niin tällöin jonottaja näkyy vain ko. autopaikan varaustiedoissa.