Uusi laina

Ennen uuden hankkeen perustamista, varmista että lainaosuuslaskennan perustiedot on annettu. Lisätietoja ohjeessa Lainaosuuslaskennan perustiedot.

Tehdään uusi hanke/laina, klikataan vasemmasta reunasta Uusi laina -painiketta  .

Anna nimi ja napsauta Tee Hanke.

Anna tämän jälkeen lainan tiedot ja tiliöintitiedot. Lisätietoja ohjeessa Lainojen perustiedot.

Tämän jälkeen syötetään lainalle nostotieto ja mahdollinen nostosta aiheutunut kulu sekä korko%. Lisätietoja tapahtumen syötöstä ohjeessa Lainan tapahtumakirjaukset.

Kun laina on perustettu, perustetaan pääoma-/rahoitusvastike, lisätään se velallisille sidoksille/huoneistoille ja ajetaan tiedot reskontraan. Tämän jälkeen tuotot siirtyvät lainaosuuslaskelmalle.
Lisätietoja maksulajin perustamisesta ja tavoitteiden ajosta ohjeessa Maksulajit - Rahoitusvastike (pääomavastike).

Kun pääoma-/rahoitusvastike on ajettu reskontraan, tuotot näkyvät lainaosuuslaskelmalla.

Huomioitavaa on että velkaosuus näyttää tilanteen kun huoneiston lainaosuudesta on lisätty/vähennetty jäämän osuus.