Myyntitilausten massalaskutus Myynninhallinnassa

Myynninhallinnassa on myös mahdollisuus laskuttaa useampia myyntitilauksia yhdellä kertaa. Toiminto on mahdollinen ainoastaan Tilaukset-välilehdellä ja se tukee vain Myynninhallinnalla tehtyjä tilauksia.

Myyntitilausten massalaskutus on mahdollista tilauksille joiden tila on Avoin tai Laskutusvalmis.

Massalaskutuksen aloittaminen ja tilauksien valinta​

• Siirry Myynninhallinnan Tilaukset-välilehdelle.
  • Avaa myyntitilausten massalaskutusnäkymä napsauttamalla Tilausten laskutus -ikonia.

• Sovellus näyttää vihreänä rivit joiden laskutus on mahdollista:
    • Vasemman reunan valintasarakkeessa vihreällä ympyrällä merkitty tilaus on merkitty laskutusvalmiiksi jonkin Fivaldi-käyttäjän toimesta.
    • Samassa sarakkeessa oranssilla kolmiolla merkittyä tilausta ei ole asetettu laskutusvalmiiksi, vaan se on Avoin-tilassa. Voit kuitenkin laskuttaa myös Avoin-tilassa olevat tilaukset.
    • Jo laskutetut rivit eivät ole valittavissa mukaan laskutukseen.

• Voit valita kaikki sivulla näkyvät tilaukset laskutusajoon vasemman reunan ylimmästä valintalaatikosta, tai voit valita tilauksia rivikohtaisesti. Voit valita tilauksia mukaan laskutusajoon myös useammalta sivulta.

• Valittuna laskutettavaksi kertoo sinulle kuinka monta tilausta olet valinnut ja kuinka monta avointa/laskutusvalmista tilausta tilauskannassasi on (esim. 4/10 = neljä valittuna kymmenestä laskuttamattomasta tilauksesta).

• Yhteensä verollinen kertoo kuinka paljon valitsemiesi tilauksien laskutettava summa on yhteensä.

Laskun päivä

Laskun päivä on päivämäärä jonka perusteella lasku kirjautuu myyntireskontraan laskun päivän mukaiselle kirjanpidon kaudelle. Jos arvopäivää ei ole erikseen annettu, lasketaan eräpäivä maksuehdon mukaisesti laskun päivästä.

Jos arvopäivä on annettu tilaukselle tai laskulle, lasketaan eräpäivä maksuehdon mukaisesti arvopäivästä. Esim jos laskun päivä on 30.11.2022 ja arvopäivä on 5.12.2022 niin 7 päivän maksuehdolla eräpäiväksi muodostuu 12.12.2022.

• Valituille tilauksille laskun päivä -toiminnolla voit asettaa kaikille laskuille saman laskun päivän, ja se ajaa yli mahdolliset aikaisemmin tehdyt rivikohtaiset laskun päivä -muutokset .

• Laskun päivää voidaan muuttaa myös rivikohtaisesti. Mikäli laskun päivää ei erikseen aseteta, tulee laskun päiväksi oletuksena kuluva päivä. Laskun päivää muutettaessa ohjelma laskee eräpäivän valitun maksuehdon mukaan, jos arvopäivää ei ole asetettu. Ohjelma ilmoittaa automaattisesti muutetuista arvoista ilmoitustekstillä ja rivikohtaisesti info-ikonilla muutetun kentän vieressä.

Arvopäivä

• Voit valita laskuille jonkun muun arvopäivän kuin laskun päivän valitsemalla Eri arvopäivä kuin laskun päivä -valintaruudun. Syötä haluamasi arvopäivä Valituille tilauksille arvopäivä -kenttään. Fivaldi muuttaa laskujen eräpäivän automaattisesti maksuehdon mukaisesti.

• Kun olet valinnut Eri arvopäivä kuin laskun päivä -valintaruudun, voit muuttaa arvopäiviä myös rivikohtaisesti.

Välitystapa, maksuehto ja eräpäivä

• Välitystapa tuodaan oletuksena tilaukselta (ensisijaisesti asiakkaan takaa, sen jälkeen laskuttavan yrityksen oletus välitystapa mikäli asetettu, muussa tapauksessa tyhjä), mutta se on muutettavissa vielä tässä vaiheessa rivikohtaisesti.
  • Maksuehto tuodaan oletuksena tilauksen takaa ja eräpäivä lasketaan laskun päivästä (tai arvopäivästä, jos arvopäivä on asetettu). Eräpäivä on muutettavissa vielä tässä vaiheessa rivikohtaisesti. Maksuehtoa muutettaessa ohjelma laskee eräpäivän valitun maksuehdon mukaan. Ohjelma ilmoittaa automaattisesti muutetuista arvoista ilmoitus tekstillä ja rivikohtaisesti info-ikonilla muutetun kentän vieressä.
  • Eräpäivä on muutettavissa rivikohtaisesti.
  • Mikäli muutat eräpäivää muuttuu maksuehto muotoon Sop.mukaan

Laskutuksen käynnistäminen

• Valitse Peruuta mikäli haluat peruuttaa tekemäsi muutokset päiväyksiin, välitystapaan tai maksuehtoon. Myös yksittäisen rivin valitseminen pois ja takaisin palauttaa rivikohtaisesti alkuperäiset tiedot.
  • Kun olet valmis, valitse Aloita laskutus.
  • Laskutus tapahtuu taustalla ja voit vapaasti poistua näkymästä halutessasi.
  • Voit tarkastella valmiita laskuja Laskut-välilehdeltä.

• Saat ilmoituksen kun laskutus on onnistunut.
  • Mikäli olet valinnut sähköisen välitystavan, toimitetaan laskut suoraan Fivaldista välitystavan mukaan.
  • Tilaukselle lisätyt liitteet toimitetaan laskun mukana, mikäli olet valinnut liitteiden lähetystä tukevan välitystavan (Autoinvoice tai sähköposti).

• Mikäli yhden tai useamman tilauksen laskutus on epäonnistunut, saat siitä erillisen ilmoituksen. Epäonnistunut tilausrivi merkitään virheikonilla. Tarkistathan että tilauksella on kaikki laskutukseen vaadittavat tiedot ennen kuin yrität sen laskuttamista uudelleen.