Aloita uuden erillisilmoituksen luominen napsauttamalla Erillisilmoitus-välilehdellä Luo uusi erillisilmoitus -painiketta ja valitse pudotusvalikosta ilmoitettava kohdekuukausi.

Ohjelma avaa uuden ikkunan, tarkista lähetettävät tiedot:

• Valitse Palkanmaksu-kohdassa, onko kohdekuukauden aikana maksettu palkkoja vai ei.
    • Tulorekisteriin on mahdollista ilmoittaa ”Ei palkanmaksua” -tieto ilmoitettavalta kuukaudelta ja enintään 6 kuukautta etukäteen. Fivaldissa tämä tehdään ilmoittamalla jokainen kuukausi omalla ilmoituksellaan ja valitsemalla ”Ei palkanmaksua” -tieto ilmoitukselle. Jos yrität ilmoittaa liian pitkälle tulevaisuuteen, tulorekisteri hylkää ilmoituksen.
  • Ohjelma tuo Sairausvakuutusmaksu-kenttään oletuksena Fivaldista lasketun ilmoitettavan kuukauden palkkakausien sairausvakuutusmaksujen yhteissumman. Palkkalaskelmien ei tarvitse olla maksetuksi merkittyjä.
    • Ohjelma hakee luvun käyttäen nykyistä tilastoryhmää ”610 (507) Työnantajan st-maksu”.
    • Voit muuttaa kentän summaa itse, esimerkiksi jos samalla ilmoituksella ilmoitetaan useamman järjestelmän yhteissumma.
  • Voit syöttää myös sairausvakuutusmaksuista tehtävät vähennykset omaan kenttäänsä.

Kun tiedot ovat oikein, napsauta Lähetä erillisilmoitus -painiketta, jolloin ilmoitus asetetaan lähetysjonoon. Tällöin kyseinen ilmoitus näkyy Erillisilmoitus-välilehdellä Lähdössä-tilassa. Ilmoitus lähtee lähetysjonosta Tulorekisteriin noin 15 minuutin sisällä.

Lähetetty erillisilmoitus näkyy myös Lähetyserät-välilehdellä. Voit tarvittaessa ladata sen XML-aineiston omalle koneellesi napsauttamalla rivin lopussa olevaa latauspainiketta.

Tarkista, että Tulorekisteri hyväksyy lähetetyn erillisilmoituksen. Onnistuneen käsittelyn jälkeen ilmoitus näkyy Erillisilmoitus-välilehdellä hyväksyttynä. Jos Tulorekisteri hylkää erillisilmoituksen, katso ohje: Hylätyn erillisilmoituksen uudelleen lähetys.