Tilaustenkäsittelyn Lähetys - painikkeesta siirrytään tekemään kohdalla olevan myyntitilauksen tuoteriveistä lähetyksiä/jälkitoimituksia. Mahdollistaa myös siirtymisen suoraan lähetysseurantaan. Tilausrivin tiedoista ruudulle tuodaan tuotekoodi, tuotenimi, varastopaikan numero, kohdalla olevan lähetyserän tuotteen toimitettu tai toimittamaton määrä ja tuotteen yksikkö.

Toimitetaan

Toimitetaan - sarakkeessa annetaan määrä joka lähetetään tässä lähetyksessä. Oletuksena tuodaan tuoterivin toimittamaton määrä. Mikäli toimitetaan - kenttä on tyhjä eikä määrää voida syöttää kyseisen rivin tiedoista on jo tehty lähetys. Ruudun alhaalla näkyy silloin vaihtoehto "Peru lähetys".

Lähetyshetki

Lähetyshetken oletusaika on kuluva hetki, mutta tietoa voidaan muuttaa. Päivämäärä siirtyy lähetysseurantaan lähetyksen tietoihin ja tallentuu myös tilausrivin toimitushetkeksi.

Kolliluku

Määrittele tarvittaessa lähetyksen kollimäärä (oletus 1). Kollimäärä siirtyy myös lähetysseurantaan lähetyksen tietoihin.

Paino kg

Lähetyksen tuotteiden yhteispaino lasketaan tuoterekisterissä tuotteille annetun painon mukaan. Paino siirtyy myös lähetysseurantaan lähetyksen tietoihin.   

Lähetystyyppi

Oletus on lähetysseurannan perustiedoissa määritelty tilaustenkäsittelyn oletuslähetystyyppi. Lähetystyyppi voidaan myös valita listalta.

Poistu

Poistuu ruudulta tekemättä lähetystä.

Tee lähetys ja siirry lähetysseurantaan

Toiminto tekee toimitetulle määrälle lähetetty merkinnän ja siirtyy lähetysseurantaan Uusi lähetys - ruudulle josta voit tulostaa kyseisen rahtikirjan. Lähetetyt tilausrivit lukitaan. Muutoksia voi tehdä vain tilausriville joka on vielä lähettämättä. Muussa tapauksessa on peruttava aina ensin viimeisin lähetys jotta aiempaa lähetystä voi muuttaa.

Siirry lähetysseurantaan

Siirtyy lähetysseurantaan Uusi lähetys - ruudulle. Jos lähetys on jo tehty, siirrytään kyseisen lähetyksen tietoihin.

Tee lähetys

Toiminto tekee toimitetulle määrälle lähetetty merkinnän ja lukitsee ko. tilausrivin. Muutoksia voi tehdä vain tilausriville joka on vielä lähettämättä. Muussa tapauksessa on peruttava aina ensin viimeisin lähetys jotta aiempaa lähetystä voi muuttaa.

Peru lähetys

Kun ruudulla näkyy Peru lähetys - toiminto, tarkoittaa se sitä, että kohdalla olevasta tilausrivistä on jo tehty lähetys. Tee Peru lähetys - toiminto tarvittaessa. Avointa jälkitoimitusriviä ei voi esimerkiksi poistaa perumatta ensin lähetystä. Jos tilauksesta on tehty useita eri jälkitoimituksia, lähetyksen peruminen tulee tehdä niin, että aina viimeisin lähetys perutaan ensin.  

Jos käytössä on lähetysseuranta, perumisen yhteydessä ohjelma ilmoittaa "Lähetys peruttu, hävitä rahtikirja numero X". Kuittaa ilmoitus OK:lla ja mitätöi tarvittaessa kyseinen rahtikirja. Kyseinen lähetys on poistunut nyt myös lähetysseurannasta.

Tilanteita joissa peruminen ei ole enää mahdollista:

- lähetetty rivi on jo laskutettu, lähetystä ei voi enää perua

- viimeisin lähetys on laskutettu ennen aiemmin tehtyjä lähetyksiä, et voi enää perua lähetyksiäOliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.