Kun siirryt Fivaldin Ostolaskujen kierrätys -ohjelmaan, avautuu Laskulista-välilehti, jossa näkyvät Ostolaskujen kierrätyksen kautta Fivaldiin tuodut/saapuneet laskut.

Jos Laskulistaa selaavalle käyttäjälle ei ole annettu Palvelunhallinnassa Kaikkien laskujen lukuoikeus -oikeutta, tämä näkee Ostolaskujen kierrätyksessä ainoastaan ne ostolaskut, joita hän käsittelee tai on käsitellyt.

Laskulistalla näkyvien laskujen rajaaminen

Laskulistalla näkyviä laskuja voi rajata sivun yläosassa olevien hakukenttien avulla.

Yritys-kenttä ja pudotusvalikko

Fivaldin yrityspaikka, jonka ostolaskuja halutaan tarkastella. Oletuksena kenttä on tyhjä, jolloin laskulistalla näkyy kaikkien Fivaldi-ympäristönne yritysten laskut, joihin sinulla on oikeudet.

Yritys valitaan joko kirjoittamalla kenttään yrityksen nimi tai Fivaldi-numero kokonaan tai osittain (vähintään kolme kirjainta/numeroa) tai valitsemalla yritys kentän oikealla puolella olevan nuolipainikkeen kautta avautuvasta listasta.

Toimittaja-kenttä ja pudotusvalikko

Voit rajata laskulistalle näkyviin vain tietyn toimittajan laskut. Oletuksena kenttä on tyhjä, jolloin laskulistalla näkyy kaikkien toimittajien laskut, joihin sinulla on oikeudet.

Toimittaja valitaan joko kirjoittamalla kenttään toimittajan nimi tai tunnus (Asiakasrekisterin numero) kokonaan tai osittain (vähintään kolme kirjainta/numeroa) tai valitsemalla yritys kentän oikealla puolella olevan nuolipainikkeen kautta avautuvasta listasta.

Laskun tila -pudotusvalikko

Voit rajata laskulistalle näkyviin vain tietyssä tilassa olevat laskut. Laskun tila -kentässä on oletuksena valittuna viimeksi haussa käytetty vaihtoehto.

• Hyväksymättömät: Hakee laskulistalle kierrätysryhmällä käsittelyssä olevat laskut, kierrätysryhmältä palautetut laskut sekä vasta syötössä olevat laskut.
  • Syötössä: Hakee laskulistalle kaikki laskut jotka eivät vielä ole käsittelyssä millään kierrätysryhmällä sekä laskut, jotka on palautettu kierrätysryhmästä uudelleen syötettäviksi.
  • Palautettu: Hakee laskulistalle vain laskut, jotka ovat olleet jollain kierrätysryhmällä käsittelyssä, mutta ne on palautettu kierrätysryhmästä uudelleen syötettäviksi.
  • Käsittelyssä: Hakee laskulistalle laskut, jotka ovat käsittelyssä jollain kierrätysryhmällä.
  • Hyväksytty: Hakee laskulistalle laskut, jotka on viety reskontraan kierrätyksestä siten, että laskulla on ollut valittuna kohta Maksulupa, eli lasku on hyväksytty kaikkien kierrätysryhmän askeleiden toimesta.
  • Siirretty reskontraan: Hakee laskulistalle laskut, jotka on viety reskontraan kierrätyksestä siten, että laskulla ei ole ollut valittuna kohtaa Maksulupa.
  • Osittain maksettu: Hakee laskulistalle laskut, jotka on viety reskontraan kierrätyksestä ja Ostoreskontran puolella on vain osa laskun saldosta merkitty maksetuksi.
  • Maksettu: Hakee laskulistalle laskut, jotka on viety reskontraan kierrätyksestä ja Ostoreskontran puolella laskun saldo on kokonaan merkitty maksetuksi tai lasku on mukana maksatusaineistolla.
  • Kohdistumattomat: Hakee laskulistalle laskut, jotka eivät ole kierrätyksessä kohdistunut mihinkään yritykseen
  • Kaikki: Hakee laskulistalle kaikki laskut laskun tilasta riippumatta.
Lähde-pudotusvalikko

Lähde-kentässä on oletuksena valittuna viimeksi haussa käytetty vaihtoehto.

• Syötetty: Lasku on tuotu kierrätykseen käsin joko Laskun syöttö tai Finvoice-laskujen syöttö -toiminnon kautta.
  • Skannauspalvelu: Lasku on tullut kierrätykseen Maventan skannauspalvelun kautta.
  • Pankkiyhteys: Lasku on tullut kierrätykseen Fivaldin Pankkiyhteys-sovelluksen kautta.
  • Maventa verkkolasku: Lasku on tullut kierrätykseen Maventa-tilin kautta.
  • Kausiveroilmoitus: Lasku on tullut kierrätykseen Fivaldin Kausiveroilmoitus-sovelluksen kautta.
  • Erillisilmoitus: Lasku on tullut kierrätykseen Fivaldin Erillisilmoitus-sovelluksen kautta.
  • Rajapinta: Lasku on tullut kierrätykseen rajapinnan kautta.
Laskupäivä-kentät

Voit rajata laskulistalla näkyviä laskuja laskupäivävälin mukaan. Syötä ensimmäiseen kenttään haluamasi päivämäärävälin ensimmäinen päivä ja toiseen kenttään päivämäärävälin viimeinen päivä. Päivämäärä syötetään kenttään käsin muodossa PP.KK.VVVV tai valitaan kalenterista, joka tulee näkyviin, kun kenttää napsauttaa.

• Jos valitset päivämäärän (esim. 01.01.2023) vain ensimmäiseen kenttään ja jätät jälkimmäisen kentän tyhjäksi, laskulistalle haetaan vain ne laskut, joiden laskupäivä on valitsemasi päivämäärä tai sen jälkeinen (esim. alkaen 01.01.2023).
  • Jos valitset päivämäärän (esim. 01.01.2023) vain jälkimmäiseen kenttään ja jätät ensimmäisen kentän tyhjäksi, laskulistalle haetaan vain ne laskut, joiden laskupäivä on valitsemasi päivämäärä tai sitä aiempi (esim. 01.01.2023 saakka).
Hae-painikePainiketta napsauttamalla saat laskulistalle näkyviin antamiesi hakuehtojen mukaiset Ostolaskujen kierrätyksessä olevat laskut.

Näytä lisärajaukset -valintaa napsauttamalla saat näkyviin lisää hakukenttiä. Samalla valinta muuttuu Piilota lisärajaukset -valinnaksi, jota napsauttamalla lisärajaukset saa piilotettua.

Tyhjennä valinnat -valintaa napsauttamalla ohjelma tyhjentää hakukenttiin antamasi valinnat ja/tai palauttaa oletushakuehdot.

Laskulistan toiminnot

Laskulista näkyy sivun alaosassa ja se sisältää sivun yläosassa antamiesi hakuehtojen mukaiset Ostolaskujen kierrätyksessä olevat laskut. Laskulistan alapuolella vasemman reunan Näytetään / sivu -kohdan valikosta voit valita, näytetäänkö yhdellä sivulla 25, 50 vai 100 laskua. Oikean reunan nuolipainikkeilla < ja > voit siirtyä laskulistan edelliselle/seuraavalle sivulle, jos sivuja on useampi. Nuolipainikkeilla |< ja >| voit siirtyä suoraan laskulistan ensimmäiselle/viimeiselle sivulle. Nuolipainikkeiden välissä näkyy antamiesi hakukriteerien mukaisten laskujen määrä kokonaismäärä (jälkimmäinen luku, esim. 10) sekä nyt näkyvissä olevan sivun laskut (ensimmäiset luvut, esim. laskut 1-10).

• Laskulistan sarakkeiden otsikot näkyvät laskulistan ylimpänä rivillä sinisellä fontilla.
    • Voit järjestää laskut joko nousevaan tai laskevaan järjestykseen napsauttamalla haluamaasi otsikkoa (esim. Laskupäivä). Uudelleen samaa otsikkoa napsauttamalla laskujen järjestys muuttuu päinvastaiseksi.
    • Laskulistalla näkyvät sarakkeet voit valita ylävalikon Asetukset > Laskulistan asetukset -toiminnossa.
  • Laskurivit näkyvät otsikkorivin alapuolella.
    • Voit tarkastella ja siirtyä käsittelemään tiettyä laskua napsauttamalla laskuriviä, jolloin ohjelma avaa laskun kuvan ja tiedot Laskun syöttö -välilehdelle.
  • Yritys-sarakkeen vasemmalla puolella näkyvä sarake on varattu kierrätysryhmällä olevan laskun toiminnoille. Toiminnot näkyvät vain niille käyttäjille, joilla lasku on sillä hetkellä kierrätyksessä käsittelyssä.
    • Hyväksy-valinta: Näkyy laskun ollessa kierrätysryhmällä käsittelyssä, jos olet kyseisellä askeleella käsittelijänä. Voit hyväksyä laskun napsauttamalla.
    • Vie reskontraan -valinta: Näkyy laskun ollessa kierrätysryhmän viimeisellä askeleella, jos olet kyseisellä askeleella käsittelijänä. Voit siirtää laskun reskontraan napsauttamalla.
  • Laskurivin vasemmassa reunassa näkyvä puhekupla-kuvake kertoo, että laskulle on jätetty kommentti. Napsauttamalla kuvaketta ohjelma avaa kyseisen laskun Laskun syöttö -välilehdelle ja näet kommentin tiedot sivun oikeassa reunassa.
  • Laskurivin vasemmassa reunassa näkyvä väri kertoo laskun tilasta.
    • Sininen: lasku on kierrätyksessä Syötössä-tilassa.
    • Vihreä: lasku on kierrätyksessä käsittelyssä kierrätysryhmällä.
    • Oranssi: lasku on palautettu kierrätysryhmästä uudelleen syötettäväksi.
    • Ei väriä: lasku on siirretty reskontraan.
  • Laskulistan yläpuolella sivun oikeassa reunassa olevaa Vie tiedot CSV-tiedostoon -kuvaketta napsauttamalla voit viedä laskulistan tiedot omalle koneelle CSV-tiedostona.
  • Laskurivin vasemman reunan valintaruutua napsauttamalla voit valita laskun. Voit valita useamman laskun kerralla napsauttamalla kunkin rivin valintaruutua. Saat valittua kaikki laskut kerralla napsauttamalla ylintä, otsikkorivillä olevaa valintaruutua. Kun valitset laskun/laskut, aktivoituvat laskulistan yläpuolella olevat painikkeet:
    • Vahvista valitut maksuun... -painike: Luo maksatusaineiston, joka siirtyy Fivaldin Pankkiyhteyteen, josta se voidaan lähettää edelleen pankkiin. Katso myös ohje: Vahvista valitut maksuun… –painike.
    • Kirjaa valitut maksetuksi... -painike: Ei luo maksatusaineistoa. Painiketta painamalla voit kirjata laskun maksetuksi käsin, jos lasku on jo maksettu muuta kautta (esim. verkkopankissa). Katso myös ohje: Kirjaa valitut maksetuksi… –painike.
    • Laskun tilapäiset askelkohtaiset muutokset... -painike: Painiketta napsauttamalla avautuu ikkuna, jossa voit tehdä laskukohtaisen muutoksen askeleen käsittelijän osalta.