Myynnin kausien asetukset

Myynnin kausien asetuksissa voit sulkea ja avata Myynninhallinta-sovelluksen myyntilaskutuksen kausia. Voit hallita muiden myyntisovellusten kausia sovellusikkunassa. 

Sulje vvvvkk

Napsauta Sulje-painiketta sulkeaksesi sen myyntilaskujen kauden, joka näkyy painikkeessa. Tämän jälkeen uusien myyntilaskujen kirjaaminen on estetty kyseiseen kauteen asti. Myyntilaskujen kirjaaminen Myynninhallinta-sovelluksessa on mahdollista vain sellaiselle kaudelle, jota ei ole suljettu. 

Kausi määräytyy sen mukaan miten myyntilaskuja on kirjattu Myynninhallinta-sovellukseen:

  • Jos yritykselle ei ole kirjattu koskaan myyntilaskuja (eikä myyntilaskujen kausia ole näin ollen olemassa), painikkeessa näkyy nykyistä kautta seuraava kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu myyntilaskuja, ja jotain kautta ei ole suljettu, painikkeessa näkyy varhaisin avoin kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu myyntilaskuja, ja kaikki kaudet on suljettu, painikkeessa näkyy myöhäisintä suljettua kautta seuraava kausi.

Sulje myyntilaskujen kausi viimeistään ennen kuin vastaava kirjanpidon kausi suljetaan. Kirjanpidon kauden sulkeminen onnistuu vasta kun kaikkien osakirjanpitojen vastaava kausi on suljettu.

Avaa vvvvkk

Napsauta Avaa-painiketta avataksesi sen suljetun myyntilaskujen kauden, joka näkyy painikkeessa. Voit avata myyntilaskujen kausia jälkikäteen niin pitkälle kuin on tarvetta, jos kirjanpidon vastaava kausi on edelleen auki.

Kausi määräytyy sen mukaan miten myyntilaskuja on kirjattu Myynninhallinta-sovellukseen:

  • Jos yritykselle ei ole kirjattu koskaan myyntilaskuja (eikä myyntilaskujen kausia ole näin ollen olemassa), painikkeessa näkyy nykyinen kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu myyntilaskuja, ja jotain kautta ei ole suljettu, painikkeessa näkyy varhaisinta avointa kautta seuraava kausi.
  • Jos yritykselle on kirjattu myyntilaskuja, ja kaikki kaudet on suljettu, painikkeessa näkyy myöhäisin suljettu kausi.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.