Tapahtumalaskutuksen Tapahtumatyypit-asetuksissa voit linkittää laskutettavat Tapahtumalaskutuksen tapahtumatyypit laskuttavan yrityksen tuoterekisterin tuotteisiin myyntitilausten luontia varten.

Tapahtumatyypillä tarkoitetaan erilaisia kuukauden aikana laskutettavia tapahtumia, esimerkiksi sähköpostimyyntilasku, tulostettu palkkalaskelma tai Fivaldiin tuotu ostolasku. Kun luot myyntitilauksia Tapahtumalaskutuksessa, tapahtumien veroton hinta määrittyy tapahtumatyypille linkitetyn tuotteen verottoman myyntihinnan mukaan. Tuoterivin verokanta määrittyy sen mukaan, mikä tiliöinti tuotteelle on valittu Tapahtumalaskutuksen perusasetuksissa määritetyn tiliöintiryhmän kohdalle. Katso myös ohjeet: Asetukset - Tapahtumalaskutus - Perusasetukset sekä Tuotteen hintatiedot ohjeessa Tuotteiden tiedot ja niiden muokkaaminen.

Voit napsauttaa liukukytkintä näyttääksesi vain ne tapahtumatyypit, joita et ole vielä linkittänyt tuoterekisterin tuotteisiin.

Tapahtumatyyppi

Tapahtumalaskutuksen tapahtumatyyppi määrittelee mitä erilaisia tapahtumia yrityksellä voi laskutuskaudella olla. Tapahtumatyypit ovat ryhmitelty eri osioihin. Osioita ovat Autoinvoice, Integraatiot, Kiinteistöhallinta, Myynti, Ostot, Palkat ja Yleiset.

Tuoterekisterin tuote

Valitse Tuoterekisterin tuote -sarakkeessa se tuoterekisterin tuote, jolla kyseinen tapahtumatyyppi laskutetaan Myynninhallinnassa. Voit valita tuotteen tuoterekisterin olemassa olevista tuotteista, tai lisätä uuden tuotteen, joka tallennetaan tuoterekisteriin. Aloita uuden tuotteen lisäys napsauttamalla Uusi-painiketta. Katso ohjeet tuotteen lisäämiselle ohjeesta: Uuden tuotteen luominen. Syötä tuotteelle vähintään tuotekoodi, kuvaus ja myyntihinta, jotta myyntitilauksen luonti onnistuu ilman virheitä.

Tallennuksen jälkeen uusi tuote tallentuu Tuoterekisteriin ja tulee valituksi kyseiselle tapahtumatyypille.

Tuotteen selite, yksikkö ja yksikkömyyntihinta määritellään tuotteelle Tuoterekisterissä. Tuotteella käytetään tapahtumalaskuttamisen perustiedoissa asetetun myynnin tiliöintiryhmän mukaista tuotteelle määriteltyä tiliöintiä. Katso myös ohje: Asetukset - Tapahtumalaskutus - Perusasetukset.

Laskuttaminen

Laskuttaminen -sarakkeessa voit määrittää, laskutetaanko kyseisiä tapahtumia Tapahtumalaskutuksen edelleenlaskutuksessa.

Jos Laskutetaan-valintaruutu on valittu, kyseiset laskuttamattomat tapahtumat näkyvät Tapahtumalaskutuksen Avoimet-välilehdellä kaikilla asiakasyrityksillä ja voit edelleenlaskuttaa niitä Myynninhallinnassa. Jos valintaruutua ei ole valittu, kyseisiä tapahtumia ei näy Tapahtumalaskutuksen Avoimet-välilehdellä vaikka yrityksellä olisi avoimia tapahtumia laskutuskaudella. Voit myös määritellä yrityskohtaisia poikkeuksia tapahtumien laskutukseen. Katso ohjeet poikkeusten tekemiseen: Asetukset - Tapahtumalaskutus - Yritykset.

Voit valita kaikki osion tapahtumatyypit laskutettavaksi valitsemalla otsikkorivin valintaruudun.

Video Tapahtumalaskutuksen tapahtumatyyppien linkittämisestä

Voit katsoa alta videon Tapahtumalaskutuksen tapahtumatyyppien linkittämisestä. Video on osa edelleenlaskutuksen esittelyä. Koko videon voit katsoa ohjeesta: Tapahtumalaskutus - Edelleenlaskutus.