Yhden uuden yrityspaikan perustaminen

Uusi yritys luodaan Fivaldin Palvelunhallinnassa sivun vasemman reunan Uusi yritys -painikkeella. Painikkeesta avautuu ikkuna, jossa annetaan avattava yritystunnus sekä yrityksen nimi.

Fivaldi ehdottaa Yritystunnus-kenttään automaattisesti yritystunnusvälin seuraavaa vapaana olevaa numeroa. Fivaldi-ympäristölle Visman toimesta määritelty yritystunnusväli näkyy tämän kentän yläpuolella. Uudelle yritykselle annettava yritysnumero tulee siis kuulua tähän numeroväliin.

Mikäli Fivaldi-ympäristöön tilattujen yrityspaikkojen kokonaismäärä on jo käytössä, uusien yritysnumeroiden luominen on estetty ja tässä tapauksessa tulee yrityspaikkoja lisätä ottamalla yhteyttä myyntiin. Yrityspaikkojen käytössä oleva määrä ja maksimimäärä näkyvät Palvelunhallinnan Yleiset asetukset -näkymässä.

Lopuksi valitse Luo yritys. Uusi yritys näkyy tämän jälkeen Aktiiviset yritykset -listalla. Yrityksen perustamisen jälkeen määritellään tarvittavat käyttöoikeudet käyttäjille sekä siirrytään alustamaan yritystä Alustaminen-ohjeiden mukaisesti.

Useamman yrityspaikan perustaminen kerralla

Fivaldiin voi luoda kerralla useamman yrityksen, kun Palvelunhallinnassa Uusi yritys -painikkeen painamisen jälkeen valitaan ruksi kohtaan Luo useampi yritys. Tällöin annetaan yritystunnusvälin alku (Fivaldin automaattisesti ehdottama ensimmäinen vapaa yritysnumero, tässä esimerkissä 505300) ja loppu (esim. 505302).

Lopuksi valitse Luo yritykset. Uudet yritykset näkyvät tämän jälkeen Aktiiviset yritykset -listalla. Tässä esimerkissä uusia yrityksiä luodaan Fivaldiin kerralla siis kolme: 505300, 505301 sekä 505302. Yrityksen perustamisen jälkeen määritellään tarvittavat käyttöoikeudet käyttäjille sekä siirrytään alustamaan yritystä  Alustaminen-ohjeiden mukaisesti.

Yrityksen perustaminen asiakaslajiteltuun ympäristöön

Mikäli kyseessä on asiakaslajiteltu Fivaldi-ympäristö, tulee ennen uuden yrityksen luomista valita hiirellä klikkaamalla aktiiviseksi Asiakkaat-listalta se asiakas, jonka alle uusi yrityspaikka halutaan perustaa. Tämän jälkeen edetään perustamisessa ylläolevien ohjeiden mukaisesti.