Kun kuukausittaiset rutiinit Vuokrareskontrassa on tehty, voidaan web-sovelluksen puolelta Vuokrareskontran Raporteista tulostaa esim. seuraavat raportit täsmäytystä varten:

• pankkitilien tapahtumien summat tai kirjanpitoyhteenveto (pankkitilien täsmäytys)
  • maksuluettelo tai maksuluettelo päivittäin (näkee maksut ja kirjatut tapahtumat)
  • ennakot ja saatavat (luetteloi kenellä on rästiä ja kenellä ennakkoa, tämän voi tulostaa esim. karhuamisen yhteydessä)
  • vuokrankantokirja (täsmäyttää tavoitteet)

Kausien hallinta

Kun täsmäytystyö on tehty, vuokrareskontran kaudet lukitaan: Vuokrareskontra > Ylhäältä Vuokrareskontra > Kausien hallinta. Kaudet lukitaan Lukitse/Avaa -painikkeella. Lukitun kauden voi vielä tarvittaessa itse avata.
Tilinpäätöstä tehtäessä kaudet on käytävä viimeistään sulkemassa, sillä muutoin kirjanpidon kausia ei voi sulkea.

Suljettuja kausia ei voi enää avata.

Kun olet lukinnut tilikauden viimeisen kauden ohjelma antaa alla olevan kuvan mukaisen ilmoituksen.

Kyllä = ohjelma siirtää saldot maksulajeille määritellyille alatileille.
Ei = siirtoa ei tehdä, ei siirrettävää

Siirrettävää ei ole jos Yhtiön ohjaustiedoissa:

Täsmäytystili vastaavaa on sama kuin maksulajien Siirtosaamistili ja
Täsmäytystili vastattavaa on sama kuin maksulajien Siirtovelkatili.