Tuontiaineiston perustiedot ja sisäänluku

Myynti-/Ostoreskontra tietojen tuonti -sovellus avataan sovellusikkunan Muut-välilehdeltä.

Ensimmäisellä kerralla painetaan Uusi-painiketta. Siirtotietueelle annetaan nimi ja klikataan ”Tee”. Lopuksi muutokset tulee tallentaa.

Jatkossa tämän saman siirtotiedoston voi valita siirtojen yhteydessä. Tuontitietueelle perustetaan kaikki tarvittavat verokannat, esim. Siirtokoodi 2 = Myynti 24 %. Muutokset tallennetaan Tallenna-painikkeella ennen aineiston sisäänlukua. Mikäli verokantaa ja siirtokoodia ei ole tallennettu ennen aineiston sisäänlukua, ohjelma ilmoittaa: Siirtotiedostossa oli verokanta%koodi ** jota ei määritelty! Siirtokoodin numero per tarvittava verokanta selviää aineiston toimittajalta. Sisäänluettaessa ohjelma ilmoittaa, jos siirtokoodi puuttuu.

Kun otsikolla on valittuna oikea tuontitietueen nimi, painetaan ”Lähetä aineisto”.

Selaa-painikkeen kautta etsitään tuontiaineisto sijainnista, johon se on tallennettu. Tiedosto lähetetään ohjelmaan Lähetä-painikkeella. Ohjelma ilmoittaa lopuksi ”Tiedosto siirretty”. Tiedot luetaan ohjelmaan Lue aineisto -painikkeella.

Tuontitiedoston laskut näkyvät Siirto-ruudulla. Mikäli punaisella merkittyjä virheellisiä tietoja ei ole, painetaan ”Tee siirto”.

Mikäli ruudulla on punaisella merkittyjä kohtia, painetaan ”Peruuta”. Kyseiset puutteelliset tiedot tulee korjata joko siirtotiedostoon tai Fivaldin perustietoihin, ja vasta sen jälkeen aineiston voi tuoda ohjelmaan uudelleen.

Mikäli aineisto on tuotu ohjelmaan jo aikaisemmin, ohjelma ilmoittaa tästä.

Kun ohjelma ilmoittaa ”Siirto tehty”, kuitataan se OK-painikkeella. Jos tuontiaineiston asiakasnumero puuttuu Yritysrekisteristä, asiakas luodaan rekisteriin siirron yhteydessä. Tuontiaineiston laskut näkyvät nyt Myyntireskontrassa / Kirjanpidossa avoimina ja ne jatkokäsitellään kuten muutkin avoimet laskut. Mikäli kyseessä oli jo aikaisemmin siirretyn aineiston uudelleensiirto, korvataan vanha avoin aineisto uudella. Myyntireskontrassa jo kuitattuja ei muuteta.