Saat ladattua CSV-tiedoston Fivaldiin CSV-tiedoston lataus -apuohjelmalla, joka löytyy sovellusikkunan Muut-välilehdeltä.

1. Siirry Fivaldin CSV-tiedoston lataus -ohjelmaan.
  2. Valitse Yleiset tiedot -otsikon alta se tiedostotyyppi, jonka haluat tuoda Fivaldiin, esim. Yritystiedosto (1) sekä mahdolliset tiedostotyyppiin liittyvät lisätiedot (2, katso tiedostokohtaiset ohjeet jäljempänä) ja napsauta lopuksi Valitse tiedosto -painiketta (3).
  3. Napsauta Valitse tiedosto -painiketta.
  4. Etsi ja valitse koneeltasi oikea tiedosto.
  5. Tuo aineisto Fivaldiin napsauttamalla Lähetä-painiketta.
  6. Siirry takaisin Fivaldin CSV-tiedoston lataus -ohjelmaan ja lataa tiedoston sisältö Fivaldiin napsauttamalla Lataa tiedosto tietokantaan -painiketta.
  7. Ohjelma ilmoittaa latauksen onnistumisesta. Napsauta Ok. Tämän jälkeen voit tarkastella tuomiasi tietoja siinä sovelluksessa, johon liittyviä tietoja toit Fivaldiin (esim. Asiakasrekisteri).
Huom! CSV-tiedoston kenttien sisällössä olevia rivien vaihtoja poistetaan viennin yhteydessä tuoterekisterin kuvauksesta ja yritysrekisterin lisätiedosta. CSV-tuonti ei tue rivinvaihtoa minkään kentän sisällössä. Jos puolipiste on käytössä teksteissä, niiden kenttien sisältö pitää olla ympäröity lainausmerkeillä (”).

Jos tuonti kaatuu virheilmoitukseen, voit tarkistaa tarkemmat rivikohtaiset virheet Virheelliset rivit -välilehdeltä. Tietosisällöstä johtuvat virheet tulee korjata tiedostoon. Korjauksen jälkeen tuo tiedosto Fivaldiin uudelleen.

Yritystiedosto

Katso myös yritystiedoston sisältöön liittyvä ohje: Tuoterekisterin kentät.

Ennen yritystiedoston tuontia Fivaldiin, tulee tehdä valinta siitä, halutaanko tehdä:

• osoitteiden tuonti uusina (oletus), jolloin tiedoston sisältämät osoitteet lisätään Fivaldin Yritysrekisteriin ja siellä mahdollisesti jo olevat osoitteet pysyvät voimassa
    vai
  • vanhojen osoitteiden poisto ja uusien lisäys aineistosta, jolloin vanhat osoitteet poistuvat Fivaldin Yritysrekisterissä käytöstä ja yritystiedostosta tuodaan Yritysrekisteriin uudet osoitteet. Poiston yhteydessä vanhat osoitteet eivät poistu Yritysrekisteristä näkyvistä, vaan niille asetetaan loppupäivämäärä. Tämän myötä vanhat osoitteet näkyvät asiakkaan/toimittajan osoitetaulussa viimeisenä, eivätkä ne ole enää aktiivisessä käytössä.

Huom! CSV-vienti ja -tuonti tukevat korkeintaan yhtä osoitetta per tyyppi, eli jos asiakkaalla on esimerkiksi kymmenen toimitusosoitetta ja niiden halutaan pysyvän aktiivisina, kannattaa osoitteet tuoda uusina.

Seuraavat tiedot luodaan automaattisesti Fivaldin perustietoihin ja tuodaan Yritysrekisteriin, jos tiedosto sisältää ko. tiedon. Niitä ei siis tarvitse perustaa Fivaldiin ennen tiedoston sisäänlukua:

• myyjä
  • toimitusehto (myynnin ja ostojen)
  • toimitustapa (myynnin ja ostojen)

Seuraavat tiedot tulee olla perustettuna Fivaldiin ennen aineiston sisäänlukua. Jos aineisto sisältää näiden osalta tiedon, jota ei vielä löydy, ohjelma ilmoittaa sisäänluvussa aineistoa koskevan rivinumeron ja virheen josta kyse. Sisäänluku on estetty ennen kuin aineiston sisältämät tiedot on perustettu Fivaldiin:

• välitystapa
  • tiliointiryhmä (myynnin ja ostojen)
  • maksuehto (myynnin ja ostojen)
Huom! Kaikkien yritysrekisterin valintalistoja joissa on Maa-tieto:
  • yrityksen maa
  • osoitteiden maa
  • pankkitilien maa

Aineiston maat (ja maksuehdot) tulee olla aina kirjoitettu Fivaldi-yrityksen kielikoodin mukaisesti. Eli jos Fivaldi-yrityksen kielikoodi on Suomi (Yrityksen perustiedoissa), tulee aineiston maat olla myös suomeksi. Esimerkki: jos yrityksen kielikoodi on suomi, mutta aineistossa maa on kirjoitettu ”Finland”, sisäänluku herjaa ”Rivi X, virheellinen maa-arvo Finland”. Jos aineistossa on virheellisiä rivejä, mitään ei lueta sisälle. Ongelma ohitetaan korjaamalla aineistoon Finland-sanan tilalle Suomi.

Tuotetiedosto

Katso myös tuotetiedoston sisältöön liittyvä ohje: Tuoterekisterin kentät.

Tiliöintiryhmä-Tiliöintikoodi-relaatiot on mahdollista määritellä ennen uuden tuotteen sisäänlukua. Uusille tuotteille tuodaan ensisijaisesti sisäänluvussa annetut tiliöinnit ja toissijaisesti myynnin perustietojen oletukset. Tiliöinnit voidaan tuoda vain uusille tuotteille. Olemassa olevien tiliöintien päivitys massana ei ole sen jälkeen enää mahdollista. Tuotteen tyhjät tiliöinnit voidaan päivittää oletukseksi myynnin perustietojen kautta.

Alemmassa laatikossa näkyy tuotetiedoston lisäys- ja päivitys-lisävalinnat. Näistä ruksataan jompikumpi tai molemmat.

Virheelliset rivit näkyvät Virheelliset rivit -välilehdellä, vain virheettömät aineistot luetaan sisälle.

Palkkatapahtumatiedosto

Katso myös palkkatapahtumatiedoston sisältöön liittyvä ohje: Palkkatietojen tuonnin kentät.

CSV-tiedoston lataus -apuohjelmassa sisäänluvussa valitse aineistotyypiksi Palkkatapahtumatiedosto, valitse tiedosto koneelta ja lataa se Fivaldin tietokantaan.

Onnistuneen sisäänluvun jälkeen siirry Fivaldin Palkanlaskenta-sovellukseen ja valitse ylävalikosta Palkanlaskenta > Tietojen tuonti. Valitse Tapahtumaerä-pudotusvalikosta tuotava tapahtumaerä ja napsauta Vie tiedot palkanlaskentaan.

Ohjelma ilmoittaa latauksen onnistumisesta ja että tiedot on tuotu Fivaldin Palkanlaskentaan normaalia tarkastusta ja käsittelyä varten. Napsauta Ok.