Valitse alustusyritys, jolta alustettavan yrityksen perustiedot kopioidaan.

Yritystä voidaan käyttää alustusyrityksenä, kun sen perustietojen Yritys-välilehdellä (sovellusikkuna > Myynti > Yrityksen perustiedot) on valittu kohta Voidaan käyttää alustusyrityksenä.  Alustuksen malliyrityksenä ei tule käyttää todellista yritystä eikä yritystä, jonka tilikarttana on yhteistilikartta.

Alustuksen yhteydessä kopioituvat seuraavat tiedot:

• Tilikartta tilipuitteineen, tasekaavoineen ja selitteineen
  • Tilikartan tilit, selitteet ja kirjanpidon tiliryhmät
  • Tositelajit
  • Kirjanpidon poistotavat
  • Kirjanpidon automaattikirjaukset
  • Yrityksen perustiedot: alv-määritykset sekä niiden selitteet
  • Yrityksen perustiedot: valuutat
  • Yrityksen perustiedot: maksuehdot
  • Yrityksen perustiedot: toimitustavat sekä toimitusehdot
  • Yrityksen perustiedot: yksiköt
  • Tuoterekisteri: tuote tiliöintikoodeineen
  • Tuoterekisteri: tuote yksikköineen
  • Tuoterekisteri: tuote lisätietoineen sekä lisätietoryhmineen
  • Tuoterekisteri: tuote toimittajineen
  • Tilaustenkäsittelyn perustiedot: myyjät
  • Tilaustenkäsittelyn perustiedot: käteiskassan tiedot
  • Tilaustenkäsittelyn perustiedot: tiliöintiryhmät sekä tiliöintikoodit
  • Ostoreskontra: tiliöintikoodit (sekä kiinteistöhallinnan yrityksien mahdolliset yrityssuhteet)
  • Ostoreskontra: maksujen tiliöinti
  • Yritysrekisteri mahdollisine yrityssuhteineen
  • Laskujen Välitys: Finvoice-välittäjät ja välitystavat

Kun olet valinnut alustusyrityksen, napsauta Seuraava-painiketta. Tilikartan pääyrityksen valinta -sivu avautuu. Lue ohje Tilikartan pääyrityksen valinta.