SISÄLTÖ

Koko ilmoitus:

HUOMIOI: Ilmoituksen ylätunnisteessa pitää lukea Ilmoitettu verottajalle, päivämäärä ja kellonaika ennen kuin maksetaan pankkiin tätä kohdekautta ja ilmoituskertaa koskeva vero. Yritykselle tallennetut ilmoituksen perustiedot, eri verolajien summat ja yhteenlaskettu kaikkien verojen summa näkyvät ylläolevan esimerkkikuvan mukaisesti laatikossa.

Muutosilmoitus

Jos kohdekaudelle ALV-tietoihin tulee muutoksia, luodaan uusi ilmoitus. Ilmoituskerta kasvaa yhdellä ja Ilmoitettu verottajalle -teksti puuttuu ylätunnisteesta, kunnes ilmoitus on lähetetty. Ilmoitusrivien päällä on muutosaika, joka kertoo milloin ilmoitus on luotu tai milloin sitä on muutettu käsin. Muutosilmoitus näyttää kaikki maksukauteen liittyvät tiedot. Lähettämättömän ilmoituksen voi poistaa ja luoda uudelleen, jos muutoksissa havaitaan edelleen virheitä.

Kohdekauden TAS-puolen muuttuneet tiedot ilmoitetaan verottajalle lähettämällä Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Erillisilmoitus-välilehdellä uusi erillisilmoitus.

Ylemmän laatikon yhteenvetorivillä näkyvät ilmoituksen perustiedot, eri verolajien summat ja yhteenlaskettu kaikkien verojen summa.

Alemmassa laatikossa näkyvät Oma-aloitteiset verot -sovelluksesta ilmoitetut ALV- ja Muut-verojen summat ilmoituskertaversioittain eriteltynä. Ensimmäisellä rivillä (uusin versio) näytetään summana muutos edelliseen versioon. Erillisilmoitusten edellisten versioiden summat tulee katsoa Fivaldin tulorekisteripuolelta erillisilmoituksen massalähetystoiminnolla tai omasta ostoreskontrasta.

Vain ALV-ilmoitus

ALV-erittely on kohdekauden reaaliaikainen erittely, eli kohdekauden tiedot poimitaan tulostushetkellä yrityksen rekistereistä. ALV-erittelyyn tulostuva ilmoitus on viimeksi kohdekaudelle luotu ja / tai muutettu kausiveroilmoitus. Jos ALV-erittelyn ja ilmoituksen välillä on eroa, siitä tulee ilmoitus ALV-laskelman perään.

Vain TAS-ilmoitus

TAS-erittely on reaaliaikainen tuloste, jossa erittelyn tiedot luetaan tulostushetkellä yrityksen rekistereistä. Tietoja verrataan kohdekaudelle luotuun ilmoitukseen ja mahdollisista eroista tulee ilmoitus erittelyn jälkeen.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.