(Sovellusikkuna > Taloushallinto > Asetukset > Tilikartta)

Tilien määrittäminen palkanlaskennan käyttöön

Tilikartassa määritellään kirjanpidon tilit palkkojen käyttöön. Voit valita tilit palkkojen käyttöön tilikohtaisesti tai tiliryhmäkohtaisesti. Palkanlaskennan alustus valitsee suurimman osan palkkojen tileistä käyttöön.

Valitse yksittäiselle tilille Tili-välilehdellä valintaruutu Käytössä > Palkat, niin kyseistä tiliä käytetään palkanlaskennassa. Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Jos haluat merkitä kaikki tiliryhmän tilit kerralla palkanlaskennan käyttöön, valitse haluamasi tiliryhmä ja valitse Tiliryhmä-välilehdellä Tiliryhmän tilit käytössä > Palkat -valintaruutu. Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Seurantakohteiden määrittäminen palkanlaskennan käyttöön

Seurantakohteiden käyttö palkanlaskennassa määritellään tilikartan Seurantakohteet-välilehdellä. Nimeä seurantakohteet ja määritä seurantakohde palkanlaskennan käyttöön valitsemalla Palkat > Käytössä -valintaruutu. Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Lisäksi valitse tilikartassa Seurantakohteet > Kysytään -valintaruutu niille tilikartan palkkoihin liittyville tiliryhmille, joissa haluat ottaa kustannuspaikkakäsittelyn käyttöön ja näyttää seurantakohteet niillä raporteilla, jotka voi tulostaa tai rajata seurantakohteittain. Jos haluat määrittää seurantakohteen pakolliseksi yksittäiselle tilille tai tiliryhmälle, valitse myös Seurantakohteet > Pakolliset -valintaruutu. Lue myös ohje Palkanlaskennan sivukulujen jako seurantakohteille.