Kulutuslajien perustaminen

Valitse Kiinteistöhallinta välilehdeltä Kulutusseuranta/Laskutus  > Mittarirekisteri ja avautuvasta ikkunasta ylhäältä valikosta Mittarirekisteri > Kulutuslajit.

Valitse vasemmasta reunasta Uusi kulutuslaji jolloin avautuu oma ikkuna Uusi Kulutuslaji.

Annetaan kulutuslajille nimi  ja lajiksi Laskutus ja valitaan Perusta.

Tämän jälkeen annetaan mittareiden kokonaislukujen määrä ja tarvittaessa myös desimaalien määrä.

Luvut syötetään seuraavasti: jos luku on esim. 10 000,00 = kokonaisluvut 5kpl ja desimaalit 2kpl, eli jos vesimittarin kokonaisluku on viisinumeroinen, laitetaan 5 ja jos laskutetaan desimaalien tarkkuudella, annetaan desimaalien lukumäärä. Tällöin käyttäjän ei tarvitse kulutuslukemien syöttämisessa antaa pilkkua, vaan järjestelmä laittaa pilkun automaattisesti paikalleen. Suositus on käyttää vain kokonaislukuja, tämä mm. helpottaa lukujen syöttämistä.

Tallennustapa on joko Mittarin lukema, jolloin ohjelma laskee kahden mittarilukeman välisen erotuksen kulutuksena. Tai tallennustapa voi olla Kulutus, jolloin annetaan suoraan kulutettu määrä.

Kun määritykset on tallennettu, tehdään tarvittaessa muut kulutuslajit, esim. lämminvesi.