Liitteet

Liitteiden vaatimukset ja rajoitukset

• Myynninhallinta tukee ainoastaan pdf-liitteitä.
  • Liitetiedostojen maksimimäärä on 10kpl / 5000 kt per lasku. Yhdellä liitteellä voi kuitenkin olla useita sivuja.
  • Mikäli liitteiden koko tai kappalemäärä ylittää yllä mainitut rajat ohjelma ilmoittaa siitä käyttäjälle. Osa liitteistä on tällöin poistettava roskakori-ikonilla.
    • Huomaathan että kun maksimimäärä on ylitetty, lisättyjä liitteitä ei enää pystytä tallentamaan, vaan menetät tallentamattomat tiedot mikäli poistut näkymästä.

• Mikäli liitteitä sisältävän laskun laskutus epäonnistuu, kannattaa tarkistaa että laskutuskausi ja tilikausi ovat avoinna, sillä suljetulle kaudelle laskuttaminen estää liitteiden viennin arkistoon
  • Liitteen lisäys voi myös epäonnistua mikäli tiedosto on rikkinäinen tai yrität lisätä enemmän kuin yhden liitteen joilla on sama nimi. Myös joidenkin erikoismerkkien käyttö liitenimessä voi estää laskutuksen.
  • Ohjelma ilmoittaa mikäli jokin yllämainituista rajoituksista estää laskuttamisen.
    • Kun ohjelman ilmoitus on kuitattu, voidaan laskutus käynnistää uudelleen kun virhetilanteen aiheuttaneet liitteet on poistettu.
    • Mikäli lisäät kerralla useamman liitteen, ei mitään liitteistä tallenneta mikäli jokin niistä epäonnistuu esim.yllämainittujen syiden takia. Liitteet tallennetaan kun poistat virheellisen liitteen ja valitse Tallenna tai Esikatsele.
  • Arkistoinnin käyttöoikeudet mahdollistavat liitteiden lisäämisen laskuille ja niiden yhdistämisen laskun PDF-tulostuksiin – otathan siis arkiston myyntilaskujen aineiston käyttöön mikäli haluat liittää laskuillesi liitteitä.
  • Jos laskun välitystapa on Autoinvoice, Fivaldin e-lasku, Tulospalvelu tai Sähköposti, siirtyvät laskun liitteet laskun mukana viestijonoon ja sitä kautta lähetyksiin

Liitteiden lisäys ja laskutus

• Laskun liitteitä voidaan lisätä silloin kun lasku on Luonnos -tilassa.
  • Voit raahata liitteet tiedostosta Raahaa-merkittyyn kenttään.
  • Voit myös lisätä liitteet tiedostosta valitsemalla tai Valitse -painike. Tämä avaa tietokoneesi arkistonäkymän ja voit valita yhden tai useamman liitteen.

• Uusi lisätty liite on aluksi tilassa TALLENTAMATON. Liite tallennetaan vasta esikatselun yhteydessä, tai kun valitset Tallenna tai Laskuta.
  • Tallennetun liitteen voi avata esikatselunäkymään laskulta napsauttamalla liitteen nimeä.
  • Liitteen voi poistaa roskakori-ikonista niin kauan kun luonnosta ei ole laskutettu.
  • Liitetiedostot toimitetaan laskun mukana valitsemasi välitystavan mukaisesti. Mikäli tulostat ja lähetät laskun itse täytyy sinun tulostaa liitteet erikseen.
  • Laskutetun laskun liitteet näkyvät arkistossa myyntilaskujen liitteinä.
    • Liitteet löytyvät arkistopuusta laskun alta. Niiden nimi on muotoa laskunnumero_alkuperäisen liitetiedoston nimi.

• Mikäli liitteitä sisältävän laskun laskutus epäonnistuu, kannattaa tarkistaa onko myyntilaskutuksen arkisto otettu käyttöön.

Tilauksen liitteet

Tilaukselle lisäämäsi liitteet siirtyvät myös laskun liitteiksi mikäli käytät laskuliitteitä tukevaa välitystapaa. Tilaus on onnistuneen laskutuksen jälkeen Laskutettu-tilassa, eikä sitä pysty enää muokkaamaan.