Tämän ohjeen sisältö on päivitetty elokuussa 2017. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Tilikartat - Ylävalikko

Toiminnot – Tietue – Myynti – Ostot - … - Ikkuna

Toiminnot

Valikon alta löytyy

- Tallenna - tallentaa muutokset

- Näytä virhe - näyttää mahdollisen virheilmoituksen

- Poistu - sulkee tilikartta modulin.

Tallenna ja poistu toimintojen pikanapit ovat vasemmassa laidassa kaksi ylintä painiketta.

Tietue

Valikon alta löytyy

- Edellinen - siirtyy edelliseen tietueeseen

- Seuraava - siirtyy seuraavaan tietueeseen

- Vieritä ylös - siirtyy suoraan ko. ruudun ylimpään tietueeseen

- Vieritä alas - siirtyy suoraan ko. ruudun alimpaan tietueeseen

- Lisää - lisää uuden tietueen

- Poista - poistaa kohdalla olevan tietueen

- Monista - kopioi edellisen tietueen

- Tyhjennä - tyhjentää ko. tietueen

Myynti, Ostot jne.

Valikossa näkyvät käyttäjällä käytettävissä olevat sovellusalueet. Valinnan alla on pikanapit kyseisen sovelluksen alla oleviin moduleihin siirtymiseen sulkematta Tilikarttaosiota.

Ikkuna

Valikon alta löytyy

- Limittäin, Allekkain, Vierekkäin  -  ikkunanäkymän asettelukomento. Valinta toimii sovelluksissa joissa ikkunan koon muuttaminen on sallittu ja koskee useiden yhtäaikaisen auki olevien ikkunoiden asettelua.

• Viimeinen kohta näyttää auki olevien Fivaldi modulien nimet.  Modulia voi vaihtaa sen valitsemalla.

Vasemman laidan pikanapit

Näytön vasemmassa reunassa on joukko toimintonäppäimiä. Vietäessä hiiren kursori ikonin päälle avautuu pieni opasruutu, jossa kerrotaan kuvakkeeseen sidottu toiminta.

Tallenna

Ylinnä olevalla levykkeen kuvalla tallennetaan näytöllä tehdyt lisäykset ja muutokset.

Sulje ruutu

Disketin alapuolella on avoimen oven kuva. Tällä toiminnolla poistutaan näytöstä. Mikäli ohjelmasta poistutaan eikä muutoksia tai lisäyksiä ole tallennettu, kysyy ohjelma halutaanko muutokset tallentaa.  Mikäli tallennus halutaan tehdä, klikataan Kyllä painiketta, muuten Ei painiketta.

Avaa puu (+)

Näyttää tilikartan puurakenteen.

Sulje puu (-)

Sulkee tilikartan puurakenteen näyttämisen.

Neliöiden sisällä olevat + ja – näppäimet siis joko avaavat tilikartan vasemman palstan näyttöön kokonaisuudessaan puurakenteena tai sulkevat sen. Mikäli tilipuite halutaan avata vain osittain eli esimerkiksi taseen osalta, klikataan Tase sanan vasemmalla olevaa + merkkiä.  Tällöin avautuu seuraava otsikkotaso jne. aina tilitasolle saakka ja klikattu + merkki muuttuu - merkiksi.  Vastaavasti voidaan kyseisellä - merkillä sulkea otsikkotaso kerrallaan.

Nuoli ylös / Nuoli alas

Siirtää valitun tiliryhmän paikkaa ylös / alas.

Neliöiden sisällä olevat mustat lihavoidut nuolinäppäimet siirtävät tarvittaessa valittua tiliryhmää tilipuitteen sisällä joko ylös tai alaspäin puurakenteessa. Siirtäminen on estetty yhteisrekisterin alayrityksessä.