Myynnin viiteaineistojen asetukset

Myynnin viiteaineistojen asetuksissa voit määritellä, mitä Fivaldi tekee viiteaineistojen liikasuorituksille.

Hylkää liikasuoritukset

Valitse Hylkää liikasuoritukset -valintaruutu, jos haluat että Fivaldi hylkää kaikki viitesuoritukset, joissa maksettu summa on suurempi kuin kyseisen laskun avoin saldo. Hylätyt suoritukset näkyvät Saatavienhallinnan kohdistamattomat viitesuoritukset –välilehdellä. Voit kohdistaa ne käsin Saatavienhallinnassa. Katso ohjeet kohdasta Kohdistamattomat viitesuoritukset.

Mikäli olet syöttänyt luvun Liikasuoritusten enimmäissaldo, Fivaldi hylkää vain ne viitesuoritukset, joissa maksettu summa on suurempi kuin laskun avoin saldo lisättynä Liikasuoritusten enimmäissaldolla.

Liikasuoritusten enimmäissaldo

Voit syöttää Liikasuoritusten enimmäissaldo -kohtaan summan. Jos kentässä on summa, Fivaldi hylkää vain ne viitesuoritukset, joissa maksettu summa on suurempi kuin laskun avoin saldo lisättynä Liikasuoritusten enimmäissaldolla.

Jos kentässä on summa ja laskun maksettu summa on suurempi kuin sen avoin saldo, mutta pienempi kuin laskun avoin saldo lisättynä Liikasuoritusten enimmäissaldolla, Fivaldi kirjaa kyseisen laskun avoimen saldon summan laskun mukaisesti ja laskun summan ylittävän määrän pyöristystilille.  Voit määrittää pyöristystilin Suoritusten tiliöintien asetuksissa (Asetukset > Myynti > Suoritusten tiliöinnit > Tiliöinti).

Esimerkki: Liikasuoritusten enimmäissaldo -kenttään on syötetty summa 5 €. Laskun avoin saldo on 100 €, ja asiakas maksaa 102 €. Fivaldi kirjaa 100 € laskun tiliöinnin mukaisesti ja 2 € pyöristystilille.

Liikasuoritusten enimmäissaldoa voidaan käyttää esimerkiksi maksukehotusten huomautuskulujen automaattiseen kirjaamiseen. Katso ohjeet kohdasta Asetukset - Myynti - Maksukehotukset.