Uuden käyttäjän luominen aloitetaan Fivaldin Palvelunhallinnassa napsauttamalla sivun vasemmasta reunasta Uusi käyttäjä -painiketta.

Anna käyttäjälle seuraavat tiedot:

• Käyttäjätunnuksen loppuosa (esim. käyttäjän etunimi, käyttäjätunnuksen alkuosaan ei voi käyttäjä itse vaikuttaa)
  • Sähköpostiosoite (oltava oikea käytössäoleva sähköpostiosoite, poikkeuksena loppuliitemenettely kts. ohje jäljempänä)
  • Etu- ja sukunimi

Salasanaa ei anneta tässä vaiheessa, vaan käyttäjä luo sen itselleen seuraamalla sähköpostitse tulleen vahvistusviestin ohjeita.

Napsauta Lisää-painiketta.

HUOMIOI: Ala-asiakaskäyttäjä tulee luoda ala-asiakkaaseen. Jos käyttäjä luotu pääympäristöön ja siirretty sen jälkeen ala-asiakkaaseen, Connect-tilin käyttöoikeus kohdistuu väärään ympäristöön, jolloin käyttäjätunnuksella ei ole oikeutta oikeaan ympäristöön.

Tällaisessa tapauksessa tulee käyttäjätunnuksen migraatio perua tämän ohjeen kappaleen 1.4 mukaisesti ja sen jälkeen ala-asiakaskäyttäjä tulee migroida uudelleen Visma Connect migraatiotyökalulla.

HYVÄ TIETÄÄ: Jokaisella saman asiakasympäristön käyttäjällä tulee olla yksilöllinen sähköpostiosoite, koska henkilökohtainen Visma Connect -käyttäjätunnus muodostetaan sen perusteella.

Jos jostain syystä sama sähköpostiosoite on ympäristön sisällä käytössä useammalla käyttäjällä, voidaan käyttää +-loppuliitettä käyttäjien sähköpostiosoitteissa yksilöllisten käyttäjätunnusten luomiseksi.

Esimerkki: Sähköpostiosoitteita tilintarkastaja+rauma@yritys.fi ja tilintarkastaja+pori@yritys.fi käsitellään samoin kuin osoitetta tilintarkastaja@yritys.fi, mutta näistä luodut tunnukset ovat Visma Connectin näkökulmasta yksilöllisiä.

+ -loppuliitteellisen sähköpostiosoitteen toimivuus tulee testata varmistamalla, että osoitteeseen lähetetty viesti tulee perille pääosoitteeseen, ennen tällaisella osoitteella luotavan käyttäjätilin luontia! Osa sähköpostipalvelimista ei tue tätä ominaisuutta, vaikka se on standardissa määritelty.

Tallennuksen jälkeen käyttäjän tiedot lähtevät automaattisesti Visma Connectiin käyttäjätunnuksen luomista varten.

Kun käyttäjä on synkronoitu Visma Connectiin, sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat muuttuneet harmaaksi. Tällöin tiedot eivät ole enää Fivaldissa muokattavissa, vaan ne ylläpidetään Visma Connect-alueella osoitteessa connect.visma.com tai home.visma.com. Myös salasanan vaihto on estetty Fivaldin Palvelunhallinnassa, kun käyttäjä on siirretty Visma Connectiin. Visma Connectiin migroitu käyttäjä vaihtaa salasanansa itse Fivaldin kirjautumissivun Unohditko salasanasi -linkin kautta.

Poikkeus: XML-rajapintakäyttäjän luonti Fivaldiin

XML-rajapintakäyttäjä pitää luoda Fivaldiin eri tavalla kuin normaalikäyttäjä. Lue ohje Poikkeus: XML-rajapintakäyttäjän luonti Fivaldiin.