Määrittele tarvittavien valuuttojen tiedot. Esimerkiksi yrityksen jonka kotivaluutta on Euro ja joka laskuttaa myös Ruotsin kruunuissa, on perustettava Euron lisäksi myös Ruotsin kruunun tiedot. Määrittele valuutalle vähintään tähdellä merkityt tiedot.

Valuutta *

- Valuutan tunnus (esimerkiksi EUR, USD, SEK jne.)

- Valuutan tunnus näkyy laskulla (tallenna vain oikeita olemassa olevia valuuttatunnuksia)

- Tunnuksen pituus on kolme merkkiä ja annetaan käyttäen ISOJA kirjaimia (ohjelma muuntaa tallennuksen yhteydessä automaattisesti pienet kirjaimet isoiksi)

Selite

- Valuutan selite (esim. Euro, Ruotsin kruunu jne. )

- Selitettä ei tulosteta laskulle, mutta se näkyy esimerkiksi laskun teon yhteydessä kun valuuttaa valitaan sekä kun asiakkaalle valitaan listalta oikea valuutta

Arvo *

- Anna valuutan kurssi suhteessa kotivaluuttaan (kotivaluutan kurssi on = 1)

Päivitetty

- Valuutan viimeisimmän muutoshetken päivämäärä ja kellonaika

- Jos valuuttakurssit on noudettu Fivaldi - Pankkiyhteydellä, päivityshetkeksi tuodaan pankista saapuneen valuuttakurssiaineiston päivämäärä ja kellonaika

Valuuttatyyppi päivitettäessä

- Jos valuuttakurssit noudetaan Fivaldi - Pankkiyhteydellä, valitse valuuttatyyppi jonka arvo halutaan päivittää pankin aineistosta

• Poista (”Roskakoripainike”)

- Poistaa kyseisen valuutan

- Poisto on estetty jos kyseinen valuutta on kotivaluutta tai se on tallennettu asiakkaalle tai laskulle

- Ohjelma ilmoittaa ”Valuutta on käytössä, et voi poistaa valuuttaa!”

- (ohjelma tarkistaa myös jos valuutta löytyy Ostolaskujen kierrätyksen käytöstä ja voi estää poiston myös tästä syystä)

• Peruuta

- Peruuttaa muutokset joita ei ole vielä tallennettu

• Lisää uusi

- Uuden valuutan perustaminen aloitetaan Lisää uusi – toiminnolla, anna tarvittavat tiedot ja tallenna

• Tallenna

- Valuuttatietojen tallennus ilmoittaa ”Tiedot tallennettu onnistuneesti”

- Jos jokin annettu arvo virheellinen, ohjelma ilmoittaa ”Korjaa virheelliset arvot punaisella korostetuista kentistä”