Talousnäkymän oikeuksien hallinta -työkalu on tarkoitettu tilitoimistojen työntekijöille. Työkalulla voit antaa useille asiakasyritysten käyttäjille oikeuksia Talousnäkymän widgetteihin kerralla. Työkalu myös antaa sinulle ehdotuksia käyttöoikeuksiin yrityskäyttäjien nykyisten sovellusoikeuksien perusteella.

Huom! Tilitoimiston työntekijöiden käyttöoikeudet Talousnäkymän widgetteihin annetaan Palvelunhallinnassa. Katso ohje: Talousnäkymä.

Talousnäkymän oikeuksien hallinta -sovelluksen käyttöoikeudet

Jotta voit antaa käyttäjille tai käyttäjäryhmille oikeuksia Talousnäkymän oikeuksien hallinta -työkalun kautta, sinulle pitää antaa ensin itsellesi kaikkiin tarvittaviin asiakasyrityksiin Palvelunhallinnassa oikeus Talousnäkymän oikeuksien hallinta. (Sovellustyyppi > Web-sovellukset, Web-sovellukset > Talousnäkymän oikeuksien hallinta, kaikki oikeudet).

Huom! Talousnäkymän oikeuksien hallinta -käyttöoikeus on asetettu oletuksena päälle niille käyttäjille, joilla on oikeus kyseisen yrityksen Palvelunhallintaan. Jos tiedät, että sinulla on oikeus kaikkien tarvittavien yritysten Palvelunhallintaan, sinun ei siis tarvitse käydä tarkistamassa Talousnäkymän oikeuksien hallinta -sovelluksen käyttöoikeuksia.

Käyttöoikeuksien kopioiminen yritykseltä toiselle

Voit asettaa käyttöoikeudet käyttäjälle yhdelle yritykselle ja kopioida käyttäjän valitun yrityksen kaikki oikeudet Kopioi yrityksille -painikkeesta. Valitse Oikeuksien kopiointi -ikkunasta yritykset, joille käyttäjän oikeudet kopioidaan. Näin sinun ei tarvitse käydä antamassa erikseen oikeutta kyseiseen sovellukseen jokaiseen yrityspaikkaan. Lue myös Kopioi käyttöoikeusmääritykset yrityksille ohjeesta Käyttöoikeuksien määrittäminen Palvelunhallinnassa.

Huom! Huomaa, että käyttöoikeuksien kopioiminen kopioi kaikki valitun käyttäjän käyttöoikeudet toiseen yritykseen, ei pelkästään Talousnäkymän oikeuksien hallinta -sovelluksen käyttöoikeutta.

Oikeuksien antaminen Talousnäkymän widgetteihin

Aloita Talousnäkymän widgettien käyttöoikeuksien määrittäminen asiakasyritysten käyttäjille napsauttamalla uudella Kirjanpitäjän tehtävät -etusivulla tai Talousnäkymä-etusivulla olevaa Talousnäkymän oikeudet -painiketta.

Voit myös siirtyä Kirjanpitäjän tehtävät -etusivulta asiakasyritykseen ja valita ylävalikosta Muut > Asetukset > Talousnäkymän oikeuksien hallinta. Talousnäkymän oikeuksien hallinta avautuu.

Sovelluksessa voit hallinnoida, mitä widgettejä asiakkaasi näkevät yrityksensä talousnäkymässä. Voit asettaa oikeudet käyttäjäkohtaisesti tai antaa oikeudet usealle käyttäjälle samanaikaisesti.

Muokattavan widgetin valinta

Muokkaa valitun widgetin käyttöoikeuksia napsauttamalla Muokkaa oikeuksia -painiketta. Muokkaa käyttöoikeuksia -ikkuna avautuu.

Muokka käyttöoikeuksia -ikkunassa on lista kaikista käyttäjistä ja käyttäjäryhmistä, joiden yrityksissä sinulla on käyttöoikeus Talousnäkymän oikeuksien hallinta -sovellukseen (katso tämän ohjeen kohta Talousnäkymän oikeuksien hallinta -sovelluksen käyttöoikeudet).

Yksittäisen käyttöoikeuden muokkaaminen

Voit antaa yksittäiselle käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle oikeuden käyttää valittua widgettiä napsauttamalla kyseisellä rivillä Oikeus-sarakkeessa olevan valitsimen päällä-asentoon (valitsin näkyy vihreänä).

Useiden käyttäjien/käyttäjäryhmien oikeuksien asettaminen kerralla

Voit määrittää useiden tai kaikkien käyttäjien/käyttäjäryhmien käyttöoikeudet kerralla. Valitse haluamasi käyttäjien/käyttäjäryhmien rivillä oleva valintaruutu.

Jos haluat valita kaikki käyttäjät/käyttäjäryhmät, valitse otsikkorivillä oleva valintaruutu. Jos kaikki haun tulokset eivät mahdu yhdelle sivulle, näkyy taulukon oikeassa yläkulmassa sivulla näkyvät rivit sekä valituksi merkittyjen rivien määrä. Jos haluat valita myös ne käyttäjät ja käyttäjäryhmät, jotka eivät näy tällä sivulla, napsauta Valitse kaikki <xxx> riviä. Näin kaikki käyttäjät/käyttäjäryhmät tulevat valituksi, vaikka kaikki rivit eivät mahtuisi näkymän ensimmäiselle sivulle.

Kun olet tyytyväinen tekemääsi valintaan, napsauta joko Aseta oikeudet tai Poista oikeudet -painiketta. Fivaldi asettaa oikeudet tai poistaa oikeudet valintasi mukaan.

Fivaldin ehdotus käyttöoikeuksiksi

Fivaldi ehdottaa sinulle sopivia käyttöoikeuksia widgeteille. Fivaldin ehdotukset perustuvat käyttäjille tai käyttäjäryhmille annettuihin muihin käyttöoikeuksiin. Esimerkiksi, jos käyttäjällä on käyttöoikeus Yrityksen perustiedot -sovellukseen, Fivaldi ehdottaa hänelle käyttöoikeutta myös Pankkitilit-widgettiin.

Näet Fivaldin tekemät ehdotukset sarakkeessa Ehdotus ja lähde. Sarakkeessa näkyy valintamerkki, jos Fivaldi ehdottaa käyttöoikeuden myöntämistä kyseiselle käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle. Näet sarakkeesta myös, minkä käyttöoikeuden perusteella Fivaldi on ehdotukseen päätynyt.

Jos haluat myöntää käyttöoikeudet kaikille Fivaldin ehdottamille käyttäjille/käyttäjäryhmille:

1. Tarkista Fivaldin ehdotukset.
  2. Valitse kaikki käyttäjät valitsemalla otsikkorivin valintaruutu ja napsauta  Valitse kaikki <xxx> riviä, mikäli kaikki rivit eivät mahdu yhdelle ruudulle.
  3. Napsauta Aseta oikeudet ehdotuksen mukaan. Fivaldi asettaa käyttöoikeudet tekemiensä ehdotusten mukaisesti.

Fivaldin ehdotusten perusteet

Fivaldi ehdottaa oikeuksia, jos käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on Palvelunhallinnassa vähintään Käyttö-oikeus seuraaviin sovelluksiin.

Myyntisaamiset -widget:

• Myynninhallinta
  • Tilaustenkäsittely
  • Myyntireskontra

Ostovelat -widget:

• Ostolaskujen kierrätys + kaikkien laskujen lukuoikeus
  • Ostoreskontra

Kassavirtaennuste -widget:

• Myynninhallinta TAI Tilaustenkäsittely TAI Myyntireskontra (vähintään käyttöoikeus)

JA

• Ostolaskujen kierrätys + kaikkien laskujen lukuoikeus TAI Ostoreskontra

Pankkitilit -widget:

• Yrityksen perustiedot

Näkymän lajittelu ja suodattaminen

Voit lajitella ja suodattaa listaa taulukon yläpuolella olevilla työkaluilla.

Käyttäjän tai käyttäjäryhmän haku

Voit etsiä käyttäjiä, käyttäjäryhmiä, yrityksiä tai asiakassopimuksia kaikkien sarakkeista löytyvien tietojen perusteella kirjoittamalla haluamasi hakusanan hakukenttään.

Taulukossa näkyvien sarakkeiden valinta

Voit valita taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla Näkyvät sarakkeet -painiketta ja valitsemalla haluamasi sarakkeiden valintaruudut. Käyttäjä/Käyttäjäryhmä-sarake näkyy taulukossa aina.

Suodattaminen myönnettyjen käyttöoikeuksien perusteella

Voit suodattaa taulukossa näkyviä käyttäjiä heille myönnettyjen käyttöoikeuksien perusteella valitsemalla Kaikki, Päällä tai Pois.

Kaikki

Taulukossa näkyvät kaikki käyttäjät/käyttäjäryhmät riippumatta siitä, onko niille annettu käyttöoikeutta sivulla näkyvään widgettiin.

Päällä

Taulukossa näkyvät kaikki ne käyttäjät/käyttäjäryhmät, joille on annettu käyttöoikeus sivulla näkyvään widgettiin.

Pois

Taulukossa näkyvät kaikki ne käyttäjät/käyttäjäryhmät, joille ei ole annettu käyttöoikeutta sivulla näkyvään widgettiin.