Jotta saat alv-ilmoituksen lähetettyä verottajalle Fivaldista, tulee yhtiöllä olla voimassa oleva tulorekisterin varmenne.

Arvonlisäveroilmoitukset käyttävät siis samaa varmennetta kuin palkat. Voit hakea varmenteen vaikka yhtiössä ei maksettaisi palkkoja.

Lisää tietoa varmenteesta löydät Palkkojen ohjeesta Tulorekisterin varmenne.

Kausiveroilmoitus perustiedot

Siirry Taloushallinto -välilehdellä alhaalta Ilmoitukset/Yhteydet kohdasta Kausiveroilmoitukselle.

Päivitä perustiedot.

• Oletuksena viedään arvonlisäveron maksu ostolaskujen kierrätykseen
  • Lisää tai valitse Verohallinto toimittajaksi
  • Määrittele haluttu kierrätysryhmä
  • Anna verotilin viite
  • Määrittele maksulle kirjanpidon tilittilikarttanne mukaisesti ostolaskujen tiliöinti (vähintään verovelkatili ja alvmaksutili)
  • Määrittele ALV-vastuuhenkilö
  • Anna alv-kausi
  • Suorituksen alkupäiväksi määrittele kausi, jolloin ilmoitat ensimmäisen kerran tietoja verottajalle
  • Tallenna ja poistu

Kausiveroilmoituksen tarkistus ja lähetys

Siirrytään kausiveroilmoitukselle.

• Tärkeää huomioida, että ilmoituksella käsitellään aina maksukuukautta
    • Esim. alv-kausi on kesäkuu, maksukaudeksi valitaan elokuu
  • Valitse yhtiö tai yhtiöt
  • Luo ilmoitus valituista (voidaan tehdä samalla kertaa useammalle yhtiölle)
  • Tarkistusta varten voit tulostaa Vain ALV ilmoituksen ennen lähetystä.
  • Kun tarkistus on tehty ja ilmoitus on kunnossa, lähetä ilmoitus valituista.
  • Laskelma siirtyy hetken kuluttua verottajalle.

Kun ilmoitus on onnistuneesti lähetetty verottajalle ja on muodostunut maksettavaa arvonlisäveroa, voit luoda ostolaskun valituista ja kierrättää laskun.

• Valitse Luo ostolasku valituista
  • Oikealla oleva palkki Näytä kierrätys muuttuu vihreäksi
  • Valitse Näytä kierrätys
  • Kierrätä lasku
    • Suositus, että kirjauspäivä on samalla kaudella kuin eräpäivä