Uudet verokortit voidaan hakea palkanlaskentaan sähköisesti Ennakonpidätystietojen suorasiirto ‑toiminnolla. Suorasiirtopyyntö on tehtävä 15.2. mennessä Verohallinnolle. Uudet verokortit voidaan tallentaa myös manuaalisesti palkanlaskentaan. Katso myös video suorapyyntösiirron tekemisestä ja suorasiirtoaineiston sisäänluvusta

Verokorttien sähköinen haku

Verokorttien sähköisen haun ensimmäiset toimenpiteet tehdään Visma Fivaldin sovellusikkunassa ja viimeinen vaihe Web-puolella. Verokortin suorasiirtopyyntö tehdään tilitoimiston kautta massana tai yksitellen yrityskohtaisesti.

Suorasiirtopyynnön tekeminen

1. Avaa Visma Fivaldi sovellusikkunassa Palkat > Palkanlaskennan perustiedot > Muut –välilehti.

Valitse alasvetovalikolla suorasiirtoa pyytävä yritys Suorasiirron pyytäjä -kenttään.

• Jos tilitoimisto tekee suorasiirron, niin Suorasiirron pyytäjä -kenttään valitaan tilitoimisto.
  • Jos suorasiirtopyynnöt tehdään yksittäin yrityskohtaisesti, niin Suorasiirron pyytäjä -kenttään valitaan kyseinen yritys (vaatii oikeudet yrityksen perustietoihin).
HUOM! Verokorttien suorasiirron yhteydessä ei voi enää noutaa veronumeroita. Siksi Pyydetäänkö veronumerot -valintaruudulla ei ole enää tähän tarpeeseen liittyvää toiminnallisuutta.

1. Siirry Palkanlaskenta-näkymään (Palkat > Palkanlaskenta) ja valitse ylävalikosta  Palkanlaskenta > Ilmoitukset.

1. Valitse Ilmoitus-valikosta Ennakonpidätystietojen suorasiirto. Valitse Ennakonpidätysvuosi-valikosta alkava vuosi.

• Mikäli valittavaa vuotta ei ole näkyvillä, palkkakausi tulee perustaa Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä ko. vuodelle, jonka jälkeen vuosi on valittavissa pudotusvalikosta. Katso kohta Palkkakaudet-välilehti ohjeessa Palkanlaskennan perustiedot (rekisterit).
  • Aineistoon tulee palkansaajat, joilla on henkilötunnus, voimassa oleva työsuhde ja suorituslaji. Jos tilitoimisto tekee suorasiirtopyynnön useasta yrityksestä kerrallaan niin Palkanlaskenta >  Ilmoitukset -ruudulla voi valita kaikki ne yritykset, joista suorasiirtopyyntö lähetetään.
  1. Tulosta valitut -painike avaa ponnahdusikkunan, jonka avulla saat tiedoston tallennetuksi omalle koneellesi.
  2. Kirjaudu verohallinnon palveluun osoitteessa www.ilmoitin.fi ja lähetä tallentamasi pyyntötiedosto verohallintoon (verohallinto pyytää antamaan sähköpostiosoitteen lähetyksessä).
  3. Antamaasi sähköpostiosoitteeseen tulee muutaman päivän kuluttua verohallinnosta linkki, josta saat noudettua pyytämäsi ennakonpidätystiedot alkavalle vuodelle.

Katso myös video suorapyyntösiirron tekemisestä.

Suorasiirtoaineiston sisäänluku

1. Kun olet saanut verohallinnon täydentämään tiedoston, siirry Visma Fivaldin Web-puolella Palkanlaskennan tietojen tuonti -sovellukseen (Palkat > Palkanlaskennan tietojen tuonti).

Mikäli tilitoimisto on tehnyt pyynnön, niin tilitoimiston pitää lukea aineisto sisään.

1. Paina Selaa-painiketta ja etsi verohallinnolta saatu tiedosto.
  2. Varmista että Verokorttitietojen suorasiirtojen sisäänluku -valintapainike on valittuna.
  3. Kirjoita Verokorttien alkupvm. -kenttään alkavan vuoden helmikuun ensimmäinen päivä (01.02.20XX).
  4. Paina Lähetä ja lue tiedosto -painiketta.

Sovellus lukee verokortin tiedot Visma Fivaldi sovellusikkunan Palkat > Palkansaajat > Verokortit-välilehdelle. Mikäli vanhassa verokortissa päättymispäivä on ollut tyhjänä, niin Fivaldi laittaa automaattisesti vanhan verokortin päättymään annettua verokortin alkamispäivää edeltävänä päivänä 31.1.20XX.

Jos palkansaajalla on muutosverokortti ja se halutaan saada voimaan, niin poistetaan uusin Fivaldin tuoma verokortti sekä poistetaan muutosverokortilta ohjelman asettama loppupäivämäärä.

Katso myös video suorasiirtoaineiston sisäänluvusta.

HYVÄ TIETÄÄ:

Aiemmin verokortille on ollut kaksi tyyppiä, oletusarvoisesti käytetty Vuosituloraja (A) ja vaihtoehtoinen Portaikko / yksi tuloraja (B). Vuodesta 2019 alkaen kaikki verokortit ovat olleet yhden tulorajan kortteja.

3.2 Verokorttien teko manuaalisesti

Verokortit tehdään manuaalisesti Visma Fivaldin sovellusikkunassa.

Siirry Verokorttien teko -sovellukseen (Palkat > Palkansaajat, ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt > Verokorttien teko).

Verokortit voidaan tallentaa henkilöryhmittäin tai kaikille kerralla.

Toiminto päättää palkansaajalle aiemmin tallennetun verokortin voimassaolon uuden verokortin voimaantuloa edeltävään päivään. Jos esimerkiksi alkupäiväksi tallennetaan 01.02.20XX, niin palkansaajalla voimassa oleva verokortti saa päättymispäiväksi 31.01.20XX.

Toiminnolla ei massana anneta verokortille muita tietoja kuin päivämäärät. Verokortin tyyppi ja prosentit tallennetaan palkansaajakohtaisesti (Palkat > Palkansaajat > Verokortit-välilehti).

mp4
mp4