Kierrätysryhmien pääyrityskäsittely – ominaisuus

Yleistä

Ominaisuus soveltuu kiinteistöpuolelle sekä konserniympäristöihin joissa yritysten kesken on samat käyttäjät. Kiinteistöhallintaympäristöissä voidaan hyödyntää esimerkiksi niin, että perustetaan yhteinen rekisteri jossa on yksi kierrätysryhmä. Tähän yhteen ryhmään liitetään kaikki isännöitsijät ja kiinteistökirjanpitäjät ja sitten AsOy kohtaisesti valitaan oletuskäsittelijät per yhtiö.

Kierrätysryhmien pääyrityskäsittelyä ei ole suunniteltu tilitoimistoympäristöön.

Tilitoimiston asiakasympäristössä kytkös voidaan tehdä Asiakkaan yritysten kesken.

Yrityssuhteen määritys

- Listassa näytetään ne yritykset jotka kuuluvat ko. ympäristöön ja käyttäjällä on oikeus kierrätysryhmiin

- Pääyrityskytkös on mahdollista tehdä vain silloin kun yrityksessä ei ole vielä luotu ostolaskuja

- Valitse tarvittaessa kierrätysryhmien pääyritys listalta

- Vastaa ”Kyllä” kysymykseen ”Haluatko varmasti vaihtaa pääyritystä? Vanhat ryhmämääritykset korvataan uusilla tiedoilla muutosta tallentaessa.” ja lopuksi tallenna muutos

Pura yrityssuhde

Esimerkiksi vahingossa kytketty yrityssuhde voidaan purkaa tällä toiminnolla vaikka yritykseen olisi viety jo ostolaskuja

- Tarvittaessa voit purkaa yrityssuhteen klikkaamalla ”Pura yrityssuhde”

- Toimenpide jatkuu vastaamalla ”Kyllä”, kysymykseen ”Haluatko varmasti purkaa yrityssuhteen? Toimintoa ei voi peruttaa ja yritys voi jatkossa käyttää vain omia kierrätysryhmiään.”

- Lopuksi kuittaa OK:lla ilmoitus ”Yrityssuhteen purkaminen onnistui. Yrityksen kierrätyksen käyttöä voi jatkaa itsenäisenä yrityksenä. Poistu sovelluksesta ja palaa takaisin jotta muutokset astuvat voimaan.”

Purkutoimenpiteen jälkeen

- Kierrätysryhmien puurakenne ja tiedot säilyvät samana, mutta vain ne käyttäjätunnukset jäävät askeltietoihin joilla on oikeus kierrätykseen juuri tässä yrityksessä. Muut käyttäjätunnukset poistetaan automaattisesti askeleilta.

- Voit muokata puurakenteen yrityskohtaisesti esim. poistamalla tarpeettomat kierrätysryhmät, lisätä uusia tarpeen mukaan tai muokata olemassa olevia jne.

- Ostolaskujen kierrätyksessä olevien laskujen käsittely jatkuu normaalisti

- Yrityssuhteen aikana mahdollisesti tallennetut ”yhteiset perustiedot” eivät kopioidu mukana, joten ne täytyy luoda tarvittaessa uudelleen (Kierrätysryhmät – Perustiedot)

- Yrityssuhteen aikana mahdollisesti tallennetut poissaolotiedot eivät kopioidu mukana, joten ne täytyy luoda tarvittaessa uudelleen (Ostolaskujen kierrätys – Asetukset – Poissaolot)