Tässä esimerkkitapauksessa palkat on laskettu tammikuussa normaalisti.

1. Esikatsele tulorekisterin palkkatietoilmoitus napsauttamalla Palkanlaskennan Palkkalaskelmat-välilehdellä (sovellusikkuna > Palkat > Palkanlaskenta) Palkkatietoilmoitus-painiketta. Tämä avaa Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -näkymän selainikkunaan Visma Fivaldin web-puolella. Vaihtoehtoisesti samaan näkymään pääsee myös Fivaldi web -puolelta: Palkat > Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin.
  2. Tarkista Lista- ja Henkilö-näkymissä, että ilmoituksen aineisto on kunnossa. Tämä on hyvä tehdä vähintään silloin, jos palkkakaudella on lisätty uusia tulonsaajia tai palkkalajeja, jos palkkalaskelmalla on poikkeavia tilanteita tai mikäli ollaan lähettämässä korvaava ilmoitus. Jos olet tehnyt korjauksia aiemmille palkkakausille, tarkista sekä nykyinen palkkakausi että korvaavan ilmoituksen palkkakausi.

3. Jos kaikki on kunnossa, palaa takaisin sovellusikkunan Palkanlaskenta-sovellukseen. Voit laittaa palkat maksuun ja lähettää palkkalaskelmat. Katso ohje Palkkalaskelmien lähetys.
  4. Kun palkkojen maksuerä on lähtenyt tililtä, tehdään kyseisen palkkakauden maksetuksi merkintä (yläpalkista Palkanlaskenta > Maksetuksi merkintä). Katso myös kohta Palkkojen merkitseminen maksetuksi ohjeessa Palkanlaskennan rutiinit.
    1. Suosittelemme maksetuksi merkitsemistä mahdollisimman pian maksupäivän jälkeen, jotta ilmoittamiseen jää riittävästi aikaa.
    2. Maksetut palkat pitää ilmoittaa tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä maksupäivän jälkeen.
    3. Suorituksen maksupäivä on se päivä, jolloin suoritus on saajan käytettävissä eli nostettavissa saajan tililtä.
    4. Maksupäivän jälkeiseen viiden kalenteripäivän laskemiseen otetaan mukaan lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, mutta jos ilmoituksen määräpäivä on lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, tiedot voi ilmoittaa seuraavana arkipäivänä.

5. Lähetyksen jälkeen käy tarkistamassa esikatselussa ilmoituksen hyväksyntäpalaute (Palkat > Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin, Lähetyserät-välilehti). Fivaldi hakee palvelupalautteet tulorekisteristä suosituksen mukaisesti viiden minuutin välein.
    1. Valitse kyseinen yritys alasvetovalikosta ja napsauta Etsi-painiketta.
    2. Tarkista palaute Erän tila -sarakkeesta.
  6. Erän tila on Hyväksytty, jos aineistossa on vähintään yhden henkilön hyväksytty ilmoitustieto. Erä saattaa silti sisältää yhden tai useamman palkansaajan hylkääntyneen ilmoitustiedon. Tarkista asia Lista-välilehdeltä.
    1. Hyväksytty palaute:
    2. Hylätty palaute:
  7. Jos kaikki ilmoitukset on hyväksytty, on ilmoittaminen onnistunut. Mikäli ilmoituksia on hylätty, korjaa virheet ja lähetä ilmoitus uudelleen. Tästä kerrotaan tarkemmin ohjeessa Tulorekisteri hylkää palkkatietoilmoituksen.
  8. Jos olet lähettänyt korvaavan ilmoituksen, käy varmistamassa, että korvaava ilmoitus on lähetetty ja hyväksytty.
HUOM! Jos korvaavan ilmoituksen palkkakausi on suljettu, korvaava ilmoitus EI tule Virheilmoitukset -välilehdelle vaikka se ei olisikaan hyväksytty.
Huomioi, että epäonnistunutta lähetystä ei katsota tulorekisterissä palkkatietoilmoituksen lähetykseksi. Ilman maksetuksi merkitsemistä tietoja ei lähetetä ja seurauksena voi olla myöhästymismaksu.