Myynninhallinnan käyttöönotosta saat lisää tietoa seuraavista ohjeista ja alla olevasta videosta.

Myynninhallinnan käyttöoikeudet

Visma Fivaldin sovellusikkunassa Palvelunhallinnan Web-sovellukset -sovellustyypeissä määritellään Myynninhallinnan käyttäjien käyttöoikeudet käyttötarpeen mukaan. Katso myös video ohjeartikkelin lopusta.

• Myynninhallinnan asetukset
    • Käyttö: Pääsy Myynninhallinnan asetuksiin
    • Muutos: Oikeus muuttaa asetuksia ja avata ja sulkea Myynninhallinnan kausia
  • Myynninhallinta
    • Käyttö: Pääsy Myynninhallinnan web-sovellukseen
    • Muutos: Oikeus muuttaa laskuluonnoksen tietoja, laskukohtaisen maksukehotuksen luonti (vaatii myös oikeuden Myyntireskontran Perintä-raporttiin)
    • Lisäys: Oikeus tallentaa laskuluonnoksen tietoja ja luoda uusia laskuja ja hyvityslaskuja
    • Poisto: Oikeus poistaa laskuttamaton luonnos

Lisäksi otetaan käyttöön Raportit-sovellustyypissä Lasku ja Tilisiirroton lasku myynnin sovellusalueelle.

Myynninhallinnan tositelajien määritys

• Myynninhallinta käyttää ensisijaisesti tositelajia 60. Sovelluksella luotujen laskujen näkyminen oikein tuloslaskelmalla ja taseella vaatii myös sen että tositelaji 1 on otettu käyttöön. Voit tarkistaa tositelajien käyttöönoton Fivaldin sovellusikkunan puolella kohdasta Taloushallinto -> Kirjanpito -> ylävalikosta Kirjanpito / Tositelajien määritys.
    • Myynninhallinnan tositelaji 60 otetaan automaattisesti käyttöön (jos jo käytössä niin otetaan seuraava vapaa)
    • Tositelajille 1 kannattaa asettaa arvo kohtaan Näkyy k.pidossa alkaen kaudesta (YYYYMM) mikäli kenttä on tyhjä

Myynninhallinnan asetukset

Myynninhallinnan asetukset, esimerkiksi kausien avaaminen ja sulkeminen, löytyvät Fivaldi-webin uusien asetusten puolella. Lisätietoja Myynninhallinnan asetuksista löydät seuraavista ohjeista: