Maksetut vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut ilmoitetaan palkkatietoilmoituksella tulolajilla 418 ”Vapaaehtoisen yksilöllisen eläkevakuutuksen maksu”. Jos on mahdollista, työnantajan maksama työntekijän vapaaehtoinen yksilöllinen eläkevakuutusmaksu voidaan ilmoittaa tulorekisteriin maksuittain. Jos maksu on esimerkiksi yhteissumma eikä suorituksen maksaja tiedä, mikä osuus maksusta kohdistuu kuhunkin vakuutettuun, suorituksen maksajan on ilmoitettava tiedot, kun ne saadaan eläkelaitokselta.

Tiedot on saatava maksuvuoden verotukseen. Jos edellisen vuoden aikana maksetuista maksuista saadaan tieto vasta tammikuussa, vuoden viimeistä ilmoitusta (esim. joulukuu) on korjattava, ja ilmoitukseen on lisättävä vapaaehtoisen yksilöllisen eläkevakuutuksen maksun määrä.

Jos tulonsaaja ei kuulu Suomen sosiaaliturvan soveltamisalaan, ilmoitetaan erikseen henkilölle otettu vapaaehtoinen vakuutus vakuuttamisen poikkeustilanteen tyypillä ”Vapaaehtoinen vakuuttaminen Suomessa (työeläkevakuutus)”. Tämä koskee vain ulkomailla työskentelevän työntekijän vakuuttamista. Koska ulkomaantyöskentely ei ole tuettuna Fivaldissa, ei tätä vakuuttamisen poikkeustilannetta ilmoiteta.

HUOMIOI:  Eläkevakuutusmaksutilitys-raportti ei tue vapaaehtoista työeläkevakuutusmaksua.

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.