Työnantajan erillisilmoitusten ensimmäiset versiot voi lähettää Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Erillisilmoitusten massalähetys -välilehdeltä. Mahdolliset korvaamiset, mitätöinnit ja uudet ilmoitukset tehdään yrityskohtaisesti Erillisilmoitus-välilehdeltä. Erillisilmoitusten massalähetys -välilehdellä näytetään kaikkien niiden yritysten tiedot, joissa käyttäjällä on oikeus Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovellukseen. Tiedot näytetään myös eri kantaryhmissä ja asiakasympäristöissä olevista yrityksistä.

Valitse kausi -painikkeesta valitaan ilmoitettava tilastokausi.

Taulukossa näkyy jokaisen yrityksen viimeinen ilmoitusversio tältä kaudelta. Punaisella tilakuvakkeella esitetään hylätyt, vihreällä tilakuvakkeella hyväksytyt ja sinisellä tilakuvakkeella lähdössä ja käsittelyssä olevat erillisilmoitukset. Mikäli ensimmäinen ilmoitus on lähettämättä, on rivin alussa valintaruutu. Taulukosta voi valita näistä lähettämättä olevista ne yritykset, joiden erillisilmoitus halutaan lähettää. Yritys otetaan mukaan erillisilmoitusten massalähetykseen ruksaamalla valintaruutu. Palkat maksetaan / Ei palkanmaksua -ehdotus nousee ilmoitukselle automaattisesti sen mukaan, löytyykö yritykseltä sairausvakuutusmaksuja kyseiseltä kaudelta. Käyttäjä voi muuttaa tiedon, samoin kuin Sairausvakuutusmaksun suuruuden ja siitä tehtävät vähennykset.

Kun kaikki tiedot on tarkistettu, napsautetaan Lähetä erillisilmoitukset -painiketta. Tämän jälkeen avautuvassa ikkunassa näytetään yritykset, joiden erillisilmoitukset lähetetään, sekä pyydetään vahvistus lähettämiselle.

Lähetyksen jälkeen ilmoituksen tila on ”Jonossa”, kunnes ilmoitus on hyväksytty tai hylätty tulorekisterin toimesta.

Hakukenttään voi syöttää sarakkeissa näkyvien tietojen lisäksi sanat ’hyväksytty’, ’hylätty’ (ilmoitukset) sekä ’tästä’, ’aiemmasta’ (ostolaskut). Mikäli haluaa näkyviin tietyn vastuuhenkilön yritykset, voidaan vastuuhenkilön tunnus kirjoittaa hakuun.

Näkymässä on mahdollisuus järjestellä tietoja ”Yritys”-, ”Yrityksen nimi”-, ”Vastuuhenkilö”- ja ”Ostolasku”-kenttien otsikoita klikkaamalla.