SISÄLTÖ

Lähetysjono on Visma Fivaldin Web-puolen sovellus. Lähetysjono-sovelluksella voi tarkastella eri tyyppisten Fivaldista lähetettyjen viestien tilaa, ja tarvittaessa peruuttaa sellaisten viestien lähetyksen, jotka eivät ole vielä lähteneet. Lähetysjono-sovellus on toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan web-puolen versio Visma Fivaldin sovellusikkunan Myynti-, Ostot-, Palkat- ja Kiinteistöhallinta-näkymistä löytyvästä Viestijono-sovelluksesta. Molemmat sovellukset ovat toistaiseksi käytettävissä, siirtymäajan jälkeen sovellusikkunan sovellus tulee poistumaan.

Oikeuksien antaminen Palvelunhallinnasta

Lähetysjono-sovellus otetaan käyttöön antamalla sille oikeudet Palvelunhallinnasta (Visma Fivaldin sovellusikkunassa Muut > Palvelunhallinta). Lähetysjono-sovelluksen oikeudet löytyvät Web-sovellusten alta.

Lähetysjono-rivin oikeudet toimivat seuraavasti:

• Käyttö: Lähetysjono tulee menuun näkyväksi ja lähetysjonon käyttö on mahdollista.
  • Muutos: “Lähetyksessä”-tilaisen lähetyksen voi perua "Peruuta valitut"-napilla.
  • Lisäys: Ei vaikutusta
  • Poisto: Ei vaikutusta

Lähetysjono-rivin alla on siihen liittyvä Oikeus kaikkiin -rivi. Se toimii seuraavasti:

• Käyttö: Jos tämä ei ole valittuna, Lähetysjono-sovelluksessa näytetään kaikki lähetysjonossa olevat viestit, jotka ovat ko. käyttäjän luomia. Jos tämä on valittuna, Lähetysjono-sovelluksessa näytetään myös muiden käyttäjien luomat lähetysjonossa olevat viestit.
  • Muilla tämän rivin oikeuksilla ei ole vaikutusta.

Sovelluksen paikka Fivaldin valikossa

Lähetysjono-sovellus löytyy Visma Fivaldin Web-puolen valikosta Ilmoitukset / Yhteydet -kohdasta seuraavien osioiden alla:

• Myynti
  • Ostot
  • Palkat
  • Kiinteistöhallinta

Lähetysjonon näkymä

Lähetysjono-sovelluksen oletusnäkymässä on seuraavat asetukset:

• Viimeisen 1 kuukauden aikana lähetetyt
  • Kyseisen yrityksen lähetykset
  • Näytetään 25 lähetystä sivulla
  • Uusin lähetys ensimmäisenä

Lähetysten haku

Lähetyksiä voidaan hakea seuraavilla parametreilla:

• Ajalta
    • Lähetysajan mukaan
  • Tyyppi –  Lähetyksen tyypin mukaan
    • Autoinvoice
    • Raportti
    • Sähköposti
    • Tekstiviesti
    • Tulostuspalvelu
    • Verkkopalkka
  • Tila –  Lähetyksen tilan mukaan
    • Epäonnistunut
    • Lähetyksessä
      • Tässä tilassa olevat lähetykset voidaan vielä perua lisäämällä ruksi rivin alussa olevaan ruutuun ja napsauttamalla Peruuta valitut -painiketta.
    • Odottaa vahvistusta
    • Onnistunut
    • Poistettu
  • Yritykset –  Yrityksien mukaan
    • Yritykset valitaan avaamalla alasvetovalikko ja lisäämällä sen jälkeen ruksi haluttujen yritysten kohdalle.
    • Listattuna ovat vain ne yritykset, joissa käyttäjällä on oikeudet Lähetysjono-sovellukseen.

Lähetysten listaus

Listattuna olevia lähetyksiä voidaan järjestää halutulla tavalla napsauttamalla sarakkeen otsikkoa:

• Lähetyksen tila
  • Lähetyksen vastaanottaja
  • Lähetysaika
  • Lähetyksen aihe
  • Lähetyksen tyyppi

Yksittäisestä lähetyksestä saa tarkempaa tietoa napsauttamalla kyseistä riviä, jolloin lisätiedot tulevat näkyviin.

Listauksen alaosassa “Näytetään <xx> / sivu” -kohdassa määritellään kerralla näytettävien lähetysten määrä. Määräpainiketta napsauttamalla yhdellä sivulla näytettävien lähetysten määrää voidaan muuttaa. Jos listattuja lähetyksiä on paljon, oikeassa alareunassa olevilla nuolilla voidaan liikkua sivulta toiselle.

Sivun oikeassa yläkulmassa on yhteenveto listatuista lähetyksistä. Siitä näkee lähetysten kokonaismäärän sekä epäonnistuneiden lähetysten määrän.