Avaa Myyntireskontra > ylävalikosta Myyntireskontra > Muodosta korkolaskut.

Ajoruudulla määriteltävät tiedot:

• Korkolaskutuksen päiväys = tähän pvm asti ko. korkolaskutus huomioidaan. Oletuksena on ajopäivää edeltävä pvm. Esim. jos kuluva pvm olisi 17.05.2024 ja halutaan ajaa korkolaskutus vain vuodelta 2023, päivämääräksi laitetaan 31.12.2023.
  • Yritystunnus ( tyhjä = kaikki ) = jos halutaan käynnistää ajo vain tietyn asiakkaan osalta, valitse ko. yritystunnus. Muussa tapauksessa ajetaan ajo kaikkien asiakkaiden osalta.
  • Korkolaskun päiväys ja eräpäivä = oletuksena tarjotaan kuluvaa päivää ja eräpäiväksi oletusmaksuehdon mukaista eräpäivää laskettuna kuluvasta päivästä. (Mikäli ajetaan esim. vain edellisen vuoden osalta ajoa, tässä voidaan määritellä myös korkolaskun päiväksi ”31.12.2023” ja eräpäivä oletuspv.)

Tässä esimerkissä muodostetaan aluksi reskontran ulkopuolinen korkolasku.

Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:

• Reskontran ulkopuoliset korkolaskut, siirrettävissä reskontraan jos yritys maksaa = ajo ajetaan reskontran ulkopuolisena ajona. Tosite on siirrettävissä reskontraan/kirjanpitoon sitä mukaa kun asiakas maksaa, mutta ohjelma ei automaattisesti valvo maksun saapumista.
  • Korkolaskut heti reskontraan = ajo ajetaan suoraan myyntireskontraan/kirjanpitoon korkolaskuiksi. (Korkolaskutulosteessa on myös viitenumero maksua varten.)

Korkolaskuja karhutaan?

• Voit karhuta korkolaskuja samalla tavalla kuin muitakin laskuja. Valitse silloin Korkolaskuja karhutaan -valintaruutu sekä Korkolaskut heti reskontraan

Poista ja unohda vanhat korkolaskut

• Ohjelma näyttää oletuksena poistettaviksi numeroiksi viimeisimmän ajon mukaiset numerot.
    • Jos valitaan, että poistetaan ja unohdetaan -> ohjelma poistaa valitut korkolaskut (vain avoimet, ei maksettuja) ja muodostaa uudet tilalle rajauksissa annettujen ehtojen mukaisesti.
    • Jos halutaan unohtaa ja poistaa kaikki mahdolliset aiemmat avoimet korkolaskut, voidaan määritellä laskunumerosta 0 – laskunumeroon 999999999.

Lopuksi paina Muodosta laskut – painiketta. Korkolaskut muodostuvat PDF:nä näytölle josta ne voidaan tulostaa jne.

Reskontran ulkopuolinen korkolasku.

Korkolaskut löydät asiakaskohtaisesti tiliote välilehdeltä painikkeen "asiakkaan korkolaskut" takaa: