Ladattuasi muunnetun palkansaaja-aineiston työasemallesi avaa Visma.net Payroll ja navigoi Henkilöt -välilehdelle.

Välilehden vasemmassa reunapalkissa on lista järjestelmään kirjatuista henkilöistä. Lista on tyhjä, jos henkilöitä ei vielä ole järjestelmässä. Reunapalkin yläosassa on Henkilötietojen tuonti -toiminto, jolla voidaan tuoda Aineistosiirrot sovelluksessa muunnettu CSV -tiedosto sisään Payrolliin.

Henkilötietojen tuonti -painike avaa varsinaisen sisäänluku -sovelluksen, jossa tulisi määritellä Tuo -kenttään arvoksi palkansaaja-aineiston sarakeotsikoita vastaava määrittely. Payroll yrityksillä löytyy esimääriteltyinä sarakeotsikoiden sekä kenttäsisältöjen rakenne “01 Sarakkeet”, joka on oletuksena valittuna. Käytä tätä määrittelyä, jotta tietojen tuonti osaa lukea oikeat tiedot aineistosta. Tiedostoksi tulisi valita Aineistosiirrot -sovelluksesta ladattu muunnettu CSV.

Sarakeotsikoiden tulkintaa voi muuttaa määrittelemällä Perustiedot->Parametrit->EMPLOYEE_FILES tiedostoon, eri otsikot, mutta suosittelemme vahvasti käyttämään esimääriteltyjä parametreja. Ohjeita parametrien määrittelyyn löytyy tarkemmin Visma.net Payroll -ohjemateriaalista.

Valittuasi tuontiparametrin ja tiedoston paina Tarkistus -painiketta. Mikäli aineistosta puuttuu pakollisia tietoja tai tietosisällössä on epäyhteensopivuuksia, ohjelma ilmoittaa niistä tässä vaiheessa. Mikäli saat virheilmoituksen tietyistä sarakkeista, joissa on outoja merkkejä ja virheenä on “Tiedostokuvaus puuttuu” niin tarkista ensin tiedoston merkistökoodaus.

Jos virheitä ei löytynyt niin lue tiedosto sisään valitsemalla Tuonti -painiketta, jolloin aineiston henkilöt kirjoitetaan järjestelmään ja niitä voi tarkastella Henkilöt -välilehden vasemman reunapalkin listasta.