SISÄLTÖ

Kaksivaiheinen vahvistus kirjautumisen yhteydessä vahvistaa kirjautumisen tietoturvaa.

Kun kaksivaiheinen vahvistus on otettu käyttöön, kysytään käyttäjältä kirjautumisen yhteydessä lisävahvistuksena tunnuslukua, joka luetaan oman älypuhelimen tunnuslukusovellukselta (Esim. Google Authenticator) tai selaimen laajennukselta, jos se on asennettu selaimelle. Jos luku on oikein, käyttäjä pääsee kirjautumaan Fivaldiin. Käyttäjä voi valita kirjautumisruudulta, että vahvistusta kysytään kirjautumisen yhteydessä vain kerran kuukaudessa, jolloin vahvistuslukua ei tarvitse syöttää jokaisella kirjautumiskerralla.

Alla on käyty läpi kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto puhelimelle ja sen jälkeen autentikaattorin asennus selaimen laajennukseksi, jos puhelinta ei ole käytössä.

HUOMIOI: Jos kaksivaiheinen vahvistus on asetettu pakolliseksi sovelluksen tai ympäristön kaikille käyttäjille, ei asetusta voi poistaa käytöstä. Mikäli kaksivaiheinen vahvistus on pakotettu käyttöön esim. AutoInvoicella niin silloin sitä ei saa pois toisessa tuotteessa. kuten Fivadissa.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto puhelimeen

2-vaiheinen kirjautuminen -ominaisuus otetaan käyttöön Visma Connect –alueelta omien tietojen ylläpidossa kuten edellä.

Toiminnon käyttöönotto alkaa Ota 2-vaiheinen vahvistus käyttöön –linkistä. Aluksi pyydetään antamaan nykyinen salasana ja tämän jälkeen edetään ruuduilla olevien ohjeiden mukaisesti.

HUOMIOI: Ennen kuin jatkat tästä, tarkista, että sinulla on Authenticator-sovellus asennettu älypuhelimellesi.  Jos sovellusta ei ole vielä asennettu, lataa se puhelimellesi App Storesta tai Google Playstä.

Lue matkapuhelimesi Authenticator-sovelluksella Lisää/plussan painamisen jälkeen alla näkyvä viivakoodi ja jatka.

Syötä matkapuhelimesi Authenticator-sovelluksen antama koodi ja jatka.

HUOMIOI: Tallenna Kertakäyttöinen hätäkoodi varmaan paikkaan talteen. Hätäkoodia tarvitaan, jos vahvistuksessa käytettävä puhelimen on vaihtunut/hajonnut/kadonnut, etkä saa vahvistuksessa kysyttävää tunnuslukua. Hätäkoodilla pääset kirjautumaan Visma Connect -tilillesi kerran ja ottamaan 2-vaiheisen tunnistautumisen pois käytöstä.

Kirjautuminen 2-vaiheisella vahvistuksella:

Kun 2-vaiheinen kirjautuminen on otettu käyttöön Visma Connect / Omat tiedot alueella:

Kirjaudu Fivaldiin Visma Connect -käyttäjätunnuksella

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto selaimeen asennettuun laajennukseen

Authenticator selaimen laajennuksena

Siirry selaimellasi osoitteeseen https://authenticator.cc/

Paina Add to Chrome (tai valitse toinen selain sinisen painikkeen nuolesta, tässä asennetaan Chromeen)

Paina Add to Chrome

Paina dialogi-ikkunassa Add extension

Authenticator on nyt lisätty selaimen laajennuksiin.

Sulje asennusvälilehti.

Authenticator-laajennuksen asetukset Visma Connectin kaksivaiheista vahvistusta varten

Avaa Authenticator selaimen laajennuksista.

Ensimmäisellä käyttökerralla luodaan Visma Connect-tilin tunnuslukulaskuri.

Jätä edellinen ruutu auki ja siirry uudella välilehdellä oman Visma Connect-tilisi tietoihin osoitteessa https://home.visma.com/home

Napsauta linkkiä Ota Kaksivaiheinen vahvistus käyttöön

Anna salasanasi ja paina Jatka

Paina infosivulla Jatka

Kopioi vihreänä näkyvä tunnusluku talteen leikepöydälle kopiointikuvakeella

Siirry takaisin Authenticator-laajennuksen välilehdelle

Paina kynä-kuvaketta:

Paina plus-kuvaketta

Valitse Manual entry

Kirjoita Issuer kenttään: Visma Connect

Liitä leikepöydältä Secret-kenttään tunnusluku, jonka sait Visma Connect-tilin kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotossa

Paina OK

Nyt laskuri alkaa toimia

Siirry takaisin 2-vaiheisen vahvistuksen käyttöönoton välilehdelle

Paina Jatka

Avaa Authenticator selaimen laajennuksista

Syötä Authenticatorin antama luku koodi-kenttään

Paina Jatka

Tallenna hätäkoodi turvalliseen hyvään paikkaan talteen. Sillä pääset kirjautumaan tilillesi kerran, jos tunnuslukulaskuri hajoaa tms.

Paina Jatka

Asennus on valmis ja kaksivaiheinen vahvistus on nyt käytössä.

Kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saat aina tarvittaessa selaimesi Authenticator-laajennuksesta.

Kaksivaiheisen vahvistuksen tunnusluku tekstiviestinä matkapuhelimeen

Jos Visma Connect -käyttäjätunnuksellasi on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA), voidaan Connect käyttäjätunnuksen tiedoissa määrittää 2FA-varmistuksen tunnusluku lähetettäväksi tekstiviestinä matkapuhelimeesi.

Tekstiviestin vastaanotto matkapuhelimeen otetaan käyttöön seuraavasti:

Napsauta linkkiä Ota tekstiviesti käyttöön kaikilla rekisteröidyillä laitteilla.

Syötä avautuvaan kenttään käyttäjätunnuksesi salasana ja paina Jatka-painiketta.

Määritys on valmis. Kaikkiin tilille rekisteröidyt matkapuhelinnumeroihin voidaan nyt lähettää tunnusluku tekstiviestinä.

2FA-tunnusluvun pyytäminen tekstiviestinä matkapuhelimeen

Napsauta kaksivaiheisen kirjautumisen tunnuslukukyselyruudun linkkiä ”Kokeile toista tapaa”.

Napsauta kuvassa näkyvää sinistä aluetta, jolloin tekstiviesti lähetetään ja etsi sen jälkeen ruudulla mainitun puhelimen tekstiviesteistä oikea tunnusluku.

Syötä tekstiviestinä lähetetty tunnusluku ”anna turvakoodisi” -kenttään ja paina Vahvista -painiketta, jolloin kirjaudut sisään.

Kaksivaiheisen vahvistuksen lisääminen toiseen mobiililaitteeseen

Jos käyttäjätunnuksellasi on jo kaksivaiheinen vahvistus Authenticator-sovelluksen kautta käytössä jollain laitteella, mutta haluat lisätä tämän yhteyden myös toiselle laitteellesi, voit lisätä uuden laitteen Visma Connectin Omat tiedot -välilehdellä.

• Kirjaudu Visma Connectiin osoitteessa home.visma.com.
  • Napsauta oikeasta yläreunasta omaa nimeäsi ja valitse Omat tiedot.
    • Pääset Connectin Omat tiedot -sivulle myös suoraan Fivaldista: napsauta Fivaldin oikeasta yläreunasta henkilöfiguuria > valitse Omat tiedot > napsauta Muokkaa käyttäjätietoja -painiketta.

• Siirry Tunnistus salasanalla -osioon ja napsauta Authenticator-sovellus-kohdassa olevaa Lisää toinen laite -linkkiä.

• Sivusto pyytää syöttämään koodin. Hae se olemassaolevan laitteesi Authenticator-sovelluksesta ja napsauta Seuraava.

• Tämän jälkeen sivusto ohjeistaa käyttönotossa: 1) lataa Authenticator-sovellus toiselle laitteellesi ja 2) joko skannaa ikkunassa näkyvä QR-koodi Authenticator-sovelluksella tai syötä ikkunassa näkyvä avain sovellukseen manuaalisesti.

Kaksivaiheisen vahvistuksen selainlaajennuksen käyttöönotto toiselle tietokoneelle

Kaksivaiheisen vahvistuksen selainlaajennuksen voi ottaa käyttöön useammalle tietokoneelle:

1. Siirry sille koneelle, johon selainlaajennus on asennettu ja avaa se selain, johon Authenticatorin selainlaajennus on asennettu.
  2. Napsauta selaimen oikeasta yläreunasta Authenticator-kuvaketta ja avaa laajennuksen asetukset napsauttamalla rataskuvaketta.

3. Valitse Backup.
  4. Valitse Lataa varmuuskopiotiedosto.
  5. Siirrä tiedosto omalta koneeltasi joko muistitikulle tai omaan verkkotallennushakemistoosi/sähköpostiisi tms., jotta saat siirrettyä sen toiselle koneelle.
  6. Siirry toiselle koneelle ja avaa se selain, johon haluat ottaa Authenticator-laajennuksen käyttöön.
  7. Siirry osoitteeseen https://authenticator.cc/ ja lataa Authenticator-selainlaajennus. Huom! Valitse oikea selain.
    '
  8. Asennuksen jälkeen avaa Authenticator-selainlaajennus selaimen oikeasta yläreunasta. Avaa Authenticatorin asetukset napsauttamalla rataskuvaketta. Valitse Backup ja napsauta Tuo varmuuskopio. Hae hetki sitten tallentamasi varmuuskopiotiedosto. Tämän jälkeen Authenticator selainlaajennus toimii myös toisella tietokoneella.

Kaksivaiheisen vahvistuksen poistaminen käytöstä

Kaksivaiheinen vahvistus voidaan kytkeä pois käytöstä Connect-käyttäjätilin Omien tietojen asetuksissa.

Jos kaksivaiheinen vahvistus on asetettu pakolliseksi sovelluksen tai ympäristön kaikille käyttäjille, ei asetusta voi poistaa käytöstä. Mikäli kaksivaiheinen vahvistus on pakotettu käyttöön esim. AutoInvoicella niin silloin sitä ei saa pois toisessa tuotteessa. kuten Fivadissa.

Kaksivaiheinen vahvistus kytketään pois käytöstä seuraavasti

Kirjaudu Visma Connect –käyttäjätilillesi ja napsauta linkkiä:

Paina Jatka

Anna puhelimesi Authenticator-sovelllukselta löytyvä koodi ja paina jatka.

Palvelu on nyt pois käytöstä.

Jos sinulla ei enää ole puhelinta, jolle Authenticator-sovellus asennettiin:

Paina ”Kokeile toista tapaa” ja etene ohjeiden mukaan

Puhelin on vaihtunut ja vanha puhelin on vielä tallella

• Avaa sovellus vanhalta puhelimeltasi ja katso kirjautumiseen vaadittava turvakoodi täältä.
  • Turvakoodilla pääset kirjautumaan omaan tiliisi, jossa 2-vaiheinen tunnistautuminen kytketään pois päältä.
  • Tämän jälkeen voidaan 2-vaiheinen tunnistautuminen ottaa käyttöön uudelle laitteelle, johon Authenticator-sovellus on asennettu.

Puhelin on hukkunut tai Authenticator ei jostain syystä ole käytössä

Jos Fivaldin sisäänkirjautumisessa on ollut käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen, mutta siihen yhdistetty laite ei jostain syystä enää ole käytettävissä (esim. puhelin katoaa tai menee rikki), eikä kirjautuminen enää onnistu, on Google Authenticator -sovellus otettava käyttöön toiselle laitteelle. Tähän tarvitset kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönoton yhteydessä saamaasi kertakäyttöistä hätäkoodia.

Jos hätäkoodi ei ole tiedossa, ole yhteydessä sovellustukeemme ja pyydä uusi hätäkoodi Connect-tilille kirjautumista varten.
  1. Napsauta Fivaldin kirjautumissivun turvakoodikentän alla olevaa Kokeile toista tapaa -linkkiä.

2. Valitse Käytä kertakäyttöistä hätäkoodia.

3. Syötä hätäkoodi kenttään ja valitse Vahvista.

4. Valitse Olen pysyvästi menettänyt pääsyn Authenticator -sovellukseen, ja ota Google Authenticator -sovellus käyttöön uudella laitteellasi sivuston ohjeiden mukaisesti.

5. Sivusto antaa sinulle lopuksi uuden kertakäyttöisen hätäkoodin, joka tulee ottaa talteen. Ohjelma antaa uuden hätäkoodin aina silloin, kun edellisen koodin avulla on kirjauduttu sisään.